s9 1 1

Samsung’un Yeni Amiral Gemisi Galaxy S9 ve S9+’ın Özellikleri Sızdı

Samsung S8 serisi ile oldukça ses getirmişti. Galaxy S8 serisi sonrasında oldukça beğeni kazanan Samsung yeni tasarımı ile gerek bu rüzgarı kaybetmemek; gerekse de ezeli rakibini geride bırakmak adına Galaxy S9 için hızlı bir çalışma içerisine girdi. Dolayısı ile de yeni amiral gemisi içinde dedikodular gelmeye başladı.

Techdroider internet sitesinde yer alan bilgilere göre Galaxy S9 ve Galaxy S9+’ın detaylı özellikleri internete sızdı.

Belirtildiğine göre yeni amiral gemisi olan Galaxy S9’da 5,8 inç ekran kullanılırken; Galaxy S9+’ta ise 6,2 inçlik sonsuz ekran kullanılacak. yüz tarama konusunda daha çok gelişmiş bir versiyon kullanılacağı ifade edilirken; kulaklık girişinin yeni amiral gemisinde olmayacağı belirtiliyor. Kamera özelliklerinin ise arka tarafta 16 MP lik çift kamera; ön tarafında ise 12 MP Çift ön kameranın kullanılacağı ve kulaklık girişinin olmayacağı ifade ediliyor.

Parmak İzi Sensörü Ne Oldu Diyorsanız…

Samsung henüz bu konuda sensörü nereye konumlandıracağını belirlememiş. Dolayısı ile ön ekran altında mı yoksa arka tarafta kamera altında mı olacak belli değil. Daha önce çıkan dedikodulara göre ekranın altında konumlandırılması bekleniyor.

Ekranda HDR desteği de sunulacak olan telefonda Snapdragon 845 veya Exynos 9810 işlemcilerinden birinin kullanılacağı düşünülüyor. Snapdragon 845 işlemcili modelin LTE Cat. 18’e destek vereceği söylenirken; LTE Cat. 18 sayesinde telefonların 1.2 Gbps internet hızına erişebileceği söyleniyor.

Şubat -Mart 2018 de bütün bu konular netleşmiş olacağından şimdilik gelen bu söylentileri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.