Samsungun Bixbyi 200den fazla ulkede kullanima sunuldu

Samsung’un Bixby’i 200’den fazla ülkede kullanıma sunuldu

Samsung’un Bixby’i 200’den fazla ülkede kullanıma çıktı. Ancak sadece İngilizce ve Korece tanıma sergiliyor.

Samsung’un ses asistanı olan Bixby şimdi İngiltere, Avustralya, Kanada ve Güney Afrika dahil 200’den daha fazla ülkede aktif olarak çalışma sergiliyor. Aylarca gecikmeden hemen sonra Temmuz ayında piyasaya çıkarken Güney Kore ve ABD’de zaten mevcuttu. Ses asistanı olarak bilinen Bixby, işlerinizi daha hızlı ve kolay hale getirmek için bir arayüz sergiliyor. Bunun yanı sıra yapılan testlerde Bixby’nin temel komutlarla mücadele ettiği görülüyor. Sonuca bakıldığında ise dokunmatik ekranın kullanılmasından daha kolay bir işlev sunduğu kesin.

Bixby ABD, İngilizce ve Kore dilince mevcut ve Samsung, asistanın konuşma şeklinizi tanıdığı sırada işlevini her geçen an geliştirmekte olduğunu vurguladı. Samsung Electronics Başkan Yardımcısı Injong Rhee, “Bixby’nin ses özelliklerinin genişletilmesi, Bixby işlevselliğinin devamı için ilk adım”  dedi. Bixby, gelecekte çok daha fazla cihazda akıllı ve kişiselleştirilmiş etkileşimler ve hatasız bağlantılar sunarken, bir yandan da öğrenme gücüne sahip olacak.

Samsung, Bixby’nin zaman içerisinde daha fazla ülkede dil, cihaz ve üçüncü parti uygulamalarında kullanılacağı iddia ediliyor. Galaxy S8 ve S8+ kullanıcıları telefonlarında yer alan Bixby düğmesine basarak veya Merhaba Bixby diyerek erişim sağlayabilirler.