samsung exynos m1 1

Samsung’dan 11 nm’luk Yeni Mobil İşlemciler Geliyor!

Ürettiği akıllı telefonlarda yine kendi üretimi olan Exynos işlemcilere yer veren Samsung,un 7 nm üretim süreci için yatırım kararı aldığını geçtiğimiz aylarda duymuştuk.

Bugün gerçekleştirilen basın bildirisi ile birlikte planlanan 7nm üretim süreci hakkında bilgi aktarılırken, 7 nm luk işlemci öncesinde ise orta ve üst seviye akıllı telefonlarda kullanılmak üzere 11nm işlemci üretimi gerçekleştireceği açıklandı.

2018’in ilk yarısından itibaren yeni işlemcisi olan 11 nm FinFET fabrikasyon süreci ile işlemci üretimi gerçekleştireceğini açıklayan Samsung, yeni işlemcisi olan 11 nm‘lik işlemci ile 14 nm‘lik işlemciler karşılaştırıldığında yüzde 15 daha fazla performans ve yüzde 10 enerji tasarrufu sağlanacağı amaçlanmakta.

11 nm‘lik işlemci ile Neler Değişecek?

Bu sayede Galaxy A ve J serisinde çok daha fazla performans ve pil ömrü ile yeni versiyonlarının karşımıza çıkacağını söyleyebiliriz. Ryan Lee, bunun yanı sıra planlarının 3 yıl içerisinde 14 nm’den 11, 10, 8 ve 7 nm’ye kadar ilerlemek olduğunu da açıklamalarına dahil ediyor.