Samsung Z4 1 1

Samsung Z4 Tüm özellikler, Çıkış Tarihi ve Fiyatı

Samsung’un en az amiral gemileri kadar çok konuşulan akıllı telefonlarından biri olan Samsung Z4 serisi sonunda resmi olarak da ortaya çıktı. Yeni seri akıllı telefonların sahip olduğu Tizen işletim sistemi de böylelikle doğrulanmış oldu. İşte Samsung Z4 akıllı telefonları hakkında bilinmesi gerekenler.

Samsung yeni seri akıllı telefonları için sıkı bir çalışma yapmaya başladı. Akıllı telefon devi yaptığı yeni çalışmalarla beraber sadece amiral gemisi akıllı telefon modelleri üzerinde değil bunun dışında yenilenmiş orta segment akıllı telefon serileri içinde birçok adım atılmaya başlandı. Son olarak iddialarla gündeme gelen yeni akıllı telefon modeli ise Samsung Z4 akıllı telefonları olmuştu. İçerisinde yer alan Tizen işletim sistemi sayesinde en farklı modellerden biri olması beklenen Samsung Z4 akıllı telefonların sürekli yeni iddialarla gündeme gelmeye başladığını da gördük.

Son olarak telefonların Tizen 3.0 işletim sistemiyle beraber performans testleri ortaya çıkmıştı. Şimdi ise yeni seri akıllı telefonların resmi olarak da duyurusu yapıldı. Son seri akıllı telefonların içerisinde nasıl sistemlerin yer aldığını da böylelikle resmi bir şekilde öğrenmiş olduk. Daha öncede duyurusunun yapıldığını belirttiğimiz Tizen işletim sistemiyle gelen yeni seri akıllı telefonun sahip olduğu özellikler neler? Bakalım.

Samsung Z4 Tüm Özellikleri

Telefonun çok yüksek bir sisteme sahip olmadığını belirtelim. Orta segment akıllı telefonlara göz kırpan seride 4 çekirdekli 1,5 GHz hızında çalışan işlemcilere yer veriliyor. Sadece 1,5 GHz hızında çalışan işlemcilere ek olarak kullanılan RAM bellek miktarı ise 1 GB RAM bellek miktarı. Sadece 1 GB RAM bellek kullanılması giriş modeli serisinde olacağını gösteriyor. Giriş seviyeleri içerisinde iyi özelliklere sahip olan bir telefon olarak değerlendirebileceğimiz Samsung Z4’ün ekran kısmında ise 4.5 inç ekran boyutu tercih edilmiş durumda.

 Samsung Z4

Tam olarak kavisli olmasa da 4.5 inç için ideal bir kavis miktarına sahip olan yeni kavisli ekranın geniş bir kullanım alanı sunduğunu da görüyoruz. Çözünürlük değeri konusunda ise 480 X 800 gibi bir değer söz konusu. Ekran kısmında standartları pek fazla geçemeyen akıllı telefonun kamera teknolojileri de üst düzey seviyede değil. Hem arka hem de ön kısımda çift kamera kullanımı yapılan akıllı telefonu ön kısımda çift flaş kullandığını da görüyoruz. Selfie için kullanılan çift ön LED flaş dışında pek bir yenilik yok. Son olarak telefonların Tizen 3.0 işletim sistemi ve 2050 mAh batarya kapasitesiyle geldiğini de ekleyelim.

Samsung Z4 Hangi Ülkelerde Satışa Çıkacak?

Yeni seri akıllı telefonların nerede satışa çıkacağı konusunda gelecek olursak telefonların Hindistan genelinde satışa çıkacağı belirtiliyor. Hindistan genelinde satışa çıkacak olan telefonların sadece belirlenen belli başlı ülkelerde satışa çıkacağı belirtiliyor fakat bu ülkeler açıklanmış değil. Fiyat konusunda ise 100-150 dolar gibi bir aralık söz konusu olacak. Fakat net fiyat belirlenmiş değil.