Samsung Z4 1 1

Samsung Z4 Akıllı Telefonları Doğrulandı

Samsung, akıllı telefonlarında genel olarak Android işletim sistemini kullanıyor. Fakat marka bir yandan da akıllı televizyonlarında sıkça kullandığı Tizen işletim sistemlerini de akıllı telefonlarına entegre etmeye çalışıyor. Markanın Tizen işletim sistemini denediği Z serisi akıllı telefonlarına ise bir yenisi Samsung Z4 modeli ekleneceği doğrulandı.

Tizen işletim sistemi Samsung’un gelecek planları içerisinde yer alan bir işletim sistemi olarak biliniyor. Her ne kadar Android işletim sistemini kendisine göre özelleştiren marka Android işletim sistemini kullanmaya daha uzun süre devam edecek olsa da en azından amiral gemileri için değil giriş ve orta sınıf serileri için yen işletim sistemi denemeleri de yapılmıyor değil. Markanı bu alanda denemelerini yaptığı akıllı telefon serinin ise Samsung Z serisi olduğu açıklanmıştı.

Tizen işletim sisteminin güncellemeleriyle beraber yeni akıllı telefon modellerini de piyasaya süren marka son olarak Z serisinin yeni üyesi Samsung Z4 akıllı telefonlarını doğruladı. Akıllı telefon modelleri içerisinde orta sınıfı içerisinde yer alması beklenen Samsung Z4 telefonunun beklenen ilk özellikleri de netlik kazandı. Yapılan açıklamalarda telefonun eski serilerden çok bir farkı bulunmadığı görülüyor. Samsung Z4 içerisinde yer alacak olan sistemlerde ilk olarak markanın 5 inçlik ekranları kullanacağı ve bu ekranların 720p olacağı netlik kazandı.

Samsung Z4 Detayları ve Yeni Telefon Özellikleri

Samsung Z3 akıllı telefonlarıyla ekran kısmında aynı özelliklere sahip olacağı konuşulan akıllı telefonun teknik değerler kısmında da yine benzer özellikleri kullanacağı iddia ediliyor. Mali-T400 işlemci serisi ve 1 GB RAM gibi minimal sistem özelliklerinin öne çıktığı akıllı telefonlarda dahili depolama alanı olarak ise 8 GB seçi yapıldığı görülüyor.

Samsung Z4

4Bu kez 8 MP değerinde ön ve arka kameralarının her ikisinde de flaş ışığına sahip olması beklenen akıllı telefonun ilginç bir şekilde pil kapasitesinde ise düşme görülüyor. Eski seride 2400 mAh değerinde piller kullanılmışken Samsung Z4 modelinde pil kapasitesi seviyesinin 2.020 mAh değerinde düşürüldüğü ayrıntılar arasında.

Samsung Z4 Fiyatı ve Çıkış Tarihi

Beraberinde Tizen 4.0 serisini de getirecek olan akıllı telefonun satış fiyatı tahminlerin ötesine geçemiyor. Henüz bir doğrulama yok. Giriş seviyesiyle orta seviye arasında bir akıllı telefon modeli olması nedeniyle ve Samsung’un yaymaya çalıştığı Tizen işletim sistemini kullanması nedeniyle telefonların çok yüksek fiyata sahip olmayacak gibi gözüküyor.

Eski seri ile karşılaştırıldığı zaman Samsung Z4 modelinin 400-500 TL fiyat bandında çıkış yapacağı detayları var. Net satış rakamları ve satış tarihi belli olmayan akıllı telefonun eski seriden farklı olarak ülkemizde de satışa çıkması gündemde. Tüm bu özellikleriyle beraber bakalım Samsung Z4 Tizen işletim sistemini ne kadar yayabilecek.