fast-2l9

Samsung Yeni Yüksek Çözünürlüklü Kamera Sensörlerini Duyurdu

Teknoloji ilerledikçe günlük hayatta kullandığımız birçok araç cebimize girdi. Cep telefonları hayatımızın her alanında bize kolaylık sağlamakta. Samsung Fast 2L9 sensörü ile hayatımıza yeni bir renk katmaya hazırlanıyor.

Eskiden profesyonel fotoğraf çektirmek için çok pahalı makineler almamız gerekirdi. Ama artık cep telefonu ile profesyonel kalitede fotoğraflar çekebiliyoruz. Bu kervana Samsung da katıldı. Güney Kore’nin tartışmasız teknoloji devlerinden olan Samsung kamera sensörlerinden ISOCELL ‘e yenilikler getirdiğini duyurdu.

Fırından yeni çıkmış bu ISOCELL sensörler 12 ve 24 Mega piksel çeşitler ile karşımıza çıkmakta. 12 Megapiksel olan Fast 2L9 sensörü 1.28μm yoğunluklu piksele sahip. Fast 2L9 sensörü de diğer sensörler gibi dualpixel teknolojisini bulundurmakta. ISOCELL’in Slim 2X7 koduna sahip olan diğer sensörü ise karşımıza 24 Mega piksel çözünürlükle çıkıyor.

Bu sensör tam olarak 0,9μm piksel yoğunluğuna sahip olmakla birlikte bir ilki de gerçekleştirmiş bulunuyor. Derinlik yaratma opsiyonu bulunan bu sensör aynı zamanda düşük ışıkta yüksek hassasiyet de sağlıyor. Her iki sensör de çıkıntılı değil ve önümüzdeki yıl portre çekimler yapabilmemiz için artık çift kameraya ihtiyaç duymayacağız. Artık cebimizde bir fotoğraf makinesiyle geziyor olmamız hayal değil. Telefonumuzu çıkartıp profesyonel çekim keyfini yaşayabiliriz.