yeni iPhone

Samsung, yeni iPhone modelleri için OLED ekran üretmeye başlıyor

iPhone modelleri için OLED ekranlar üreten Samsung, yeni paylaşılan bilgilere göre Mayıs ayında yeni iPhone modellerinin ekranları için üretim sürecine başlayabilir. Paylaşılan bu bilgi, yeni iPhone modellerinin yolda olduğunun bir kanıtı olabilir.

Akıllı telefon sektöründe en büyük rakip olarak görülmelerine rağmen üretim konusunda sık sık birlikte çalışan Apple ve Samsung, yeni iPhone modellerinin ekranı için de anlaşma yaptı. Paylaşılan bilgilere göre Samsung, Mayıs ayıyla birlikte Apple’ın yeni akıllı telefonu için OLED ekran üretimine başlayacak.

OLED ekran üretiminden ötürü Apple’ın iPhone X taleplerini karşılama konusunda sorunlar yaşadığı biliniyor, ancak Eylül ayında tanıtılacak ve birçok ülkede yaklaşık bir ay sonra satışa sunulacak bir telefon için aylar öncesinden ekran üretimine başlamak son derece ilginç. Apple’ın bu sene tek bir modelle yetinmeyeceği, üç farklı telefon tanıtacağıyla ilgili söylentiler mevcuttu. Belki de bu söylentilerde doğruluk payı vardı ve bu nedenle OLED ekran üretimine erkenden başlanıyor.

yeni iPhone

LCD ekranlı iPhone geliyor

OLED ekranlı modele (veya modellere) bir de LCD ekranlı iPhone modelinin eşlik etmesi bekleniyor. 6.1 inç ekran büyüklüğüne sahip olacak bu model, OLED ekranlı modele kıyasla daha ucuz olacak. LCD ekranlı model de dahil olmak üzere üç modelin de Face ID’ye sahip olması bekleniyor.