Intel Samsung

Samsung Ve Intel Çip Üretiminde Yarışa Girdi

Akıllı telefon devlerinden biri olmayı başaran Samsung, son dönemde sadece akıllı telefon üretimiyle öne çıkmıyor. Marka bunun dışında akıllı telefon parça tedariklerinde de epey bir öne çıkmaya başladı. Bu noktada markanın en çok öne çıkan ürünlerinden birisi de akıllı telefon çipleri. Hatta bu sektörde marka Intel’i bile geride bırakmaya başladı. İşte detaylar.

Intel dünyanın en büyük çip üreticilerinden bir tanesi. Hatta Intel’in yıllardır bu sektörde zirvede olduğunu da söylemek gerekiyor. Daha çok bilgisayar sistemleri için geliştirilen çipleriyle bilinse de son dönemde akıllı telefonlarda da çip üreten markalardan biri olması Intel’i zirveye taşıyan nedenler arasında gösteriliyor. Uzunca bir süredir sektöre damga vurmayı başarmış olan markanın akıllı telefonlardan sonra ise bir değişim yaşadığını da söylemek gerekiyor.

Artık bilgisayar satışları düşerken akıllı telefon satışları yükselmeye devam ediyor. Durum böyle olunca en büyük sektörlerden biri olan akıllı telefon sektöründe de yeni çip üreticileri ortaya çıkmaya başladı. Bu üreticiler arasında ise Samsung öne çıkmayı başardı. Akıllı telefonlarında elde ettiği başarıyı donanım birimlerinde de sürdüren akıllı telefon devi son dönemde çip üretimi konusunda da ilk sıralara yükselmeye başladı. Hatta öyle ki diğer akıllı telefon markaları bile Samsung’u tercih edince bir anda marka Intel ile aynı seviyeye gelmeye başladı.

Intel Sabit Samsung Yükselişte

Araştırma sonuçlarına göre Samsung’un gelişimi ve bu alanda büyüme süreci geçici bir süreç değil. Marka bu süreçte sürekli olarak büyümeye devam ediyor. Haliyle artık Intel’i bile geride bırakmaya başladı. Şu an için Intel sektörde hale lider fakat son yapılan değerlendirmelere bakacak olursak Intel’in yükselişi sabitlenmiş durumda.

Intel Samsung

Buna karşın Samsung ise akıllı telefonlarda yaşanan yükseliş nedeniyle çip üretiminde de giderek yükseliş göstermeye başladı. Akıllı ev eşyalarında da kullanılan Samsung çiplerinin bu durumuyla beraber çok kısa sürede ilk sırada yer alması bekleniyor. Yapılan açıklama sonrasında satış verilerine bakacak olursak kısa vadede Samsung öne geçebilir.

Yükseliş Devam Ederse Samsung İlk Sırada

Raporlara baktığımızda şu an için Intel’in 14.4 milyar dolar değerinde çip satışı gerçekleştirdiği görülüyor. Bunun yanında Samsung’un büyüme hızı sabit kalırsa %4 oranında büyüme göstererek Intel’i geride bırakacak düşünülüyor. 14.6 milyar dolar değerinde çip satışı gerçekleştirmesi beklenen markanın bu satışlardan sonra ilk sırayı alacağını görebiliyoruz. Samsung’un ilk sırayı almasına karşılık olarak Intel’in nasıl bir cevap vereceği ise asıl merak edilen nokta. Marka böyle bir durumda akıllı telefon pazarında da genişleyerek eski konumunu yeniden kazanmak isteyecektir. Haliyle Intel’in yeni teknolojileriyle karşılaşabiliriz.