Galaxy S7 edge 5 1

Samsung ‘üç ekranlı’ akıllı telefon tasarımı üzerinde çalışıyor

Samsung‘a ait bir patent, akıllı telefon üreticisinin üç farklı ekrana sahip olan bir model üzerinde çalıştığını ortaya çıkardı.


Samsung, son birkaç senede yeni teknolojileri araştırmaya ve geliştirmeye yaptığı yatırımların karşılığını almaya başladı. Paylaşılan bir patent, şirketin üç farklı ekrana sahip olan bir akıllı telefon üzerinde çalıştığını ve iki adet ekrana sahip olan üç farklı model tasarladığını gösteriyor. İlk olarak LetsGoDigital tarafından gündeme getirilen patent içeriğinde toplam dört farklı model bulunuyor. İşte patentte yer alan modeller:

Samsung üç ekran

Model 1, 3 ve 4’ün, Güney Koreli şirketin eski telefonlarını andıran bir tasarıma sahip olduğu göze çarpıyor. Ancak bu modellerin üçünün de arka kısmında ikinci ekran yer alıyor. Model 1, diğer iki model arasından farklı tuş yapısı ve daha büyük ön ekranıyla ön plana çıkıyor. Bu modelin dokunmatik tuşunun bulunması, çok büyük ihtimalle model 3 ve 4’te fiziksel tuşun tercih edildiğini işaret ediyor. Bunun yanı sıra model 1 ve 4’te yalnızca ön kamera bulunurken, model 3’ün yalnızca arka kamerası var.

Şimdi sıra, patentin en dikkat çeken modeli olan model 2’yi incelemede. Tamamen çerçevesiz bir tasarıma sahip olan ve yalnızca ön yüzeyinde kamera bulunduran bu model tam üç farklı ekrana sahip. İkinci görselden de görebileceğiniz üzere oldukça kalın bir tasarıma sahip olan bu modelin üçüncü ekranı yan kısımda yer alıyor. Samsung’un böyle bir tasarımı nasıl kullanmayı planladığı ve üçüncü ekranın nasıl bir işleve sahip olacağı yönündeki sorular şimdilik cevapsız kalıyor, fakat böyle bir ihtimal üzerinde durulması bile gelecekte ne kadar farklı cihazlarla karşılaşacağımızı işaret ediyor.

Kaynak