yeni tesis samsung 1

Samsung siparişlere yetişemediğinden 15 Trilyon Won ile yeni tesis açtı

Samsung’un V-NAND yongaları oldukça fazla ilgi gördüğünden Teknoloji devinin artık siparişlere yetişemediği öğrenildi. İşte Samsung’un yonga üretimi hakkında tüm detaylar!

Samsung‘un geleneksel 3D V-NAND yongaları, NAND belleklere kıyasla daha yüksek okuma ve yazma hızı sunuyor. Son zamanlarda yapay zeka adına yapılan kapsamlı çalışmalar ve otonom araçlar ve akıllı telefonlar gibi birçok üründe kullanılmaya ve geliştirilmeye devam ediyor. Apple ve Çinli üreticilerin Samsung’a vermiş olduğu siparişlerden dolayı Teknoloji devinin artık yoğun talepler karşısında yetişemez olduğu öğrenildi. Bu bakımdan Samsung, Güney Kore’de Pyeongtaek şehrinde yeni bir tesisin temellerini çoktan atmış durumda.

vnand

Samsung, 3D V-NAND siparişlerine cevap bile veremiyor!

Samsung’un yetkilileri kısa süre önce bazı açıklamalar yaparak yeni tesisin V-NAND bellek yongalarının üretimi için tam olarak hazır olduğunu belirtti. Yeni üretim tesisinde akıllı telefon, otomotiv ve yapay zeka alanında çalışmalar yürütülecek. Müşterilerin tüm ihtiyaçları karşılanması bekleniyor. Yeni üretim tesisi için 15 Trilyon won harcandığı açıklandı.
Özellikle ilerleyen yıllarda bu yongalara taleplerin daha fazla olacağı düşünüldüğünden tesisin yatırımı 30 trilyon won’u geçeceği ifade edildi. Bunların yanı sıra Apple’ın iPhone’ları için 180 milyon OLED ekran üretimini de Samsung yapacak.