Galaxy S9

Samsung, sadece bir ayda 8 milyon Galaxy S9 ve S9+ sattı

S9 serisiyle Samsung’un yüzü gülüyor. Canalys tarafından paylaşılan verilere göre Güney Koreli teknoloji devi, yalnızca bir ay içerisinde 8 milyon Galaxy S9 ve S9 Plus satışı gerçekleştirdi.

Samsung, Galaxy S8 serisindeki başarısını S9 modelleriyle de devam ettiriyor. Canalys tarafından paylaşılan verilere göre akıllı telefon üreticisi, MWC 2018 etkinliğinde tanıtılan ve Mart ayının ortasında satışa sunulan S9 modellerinden bir ay içerisinde 8 milyon adet satmayı başardı. Galaxy S8 ve Galaxy S8+ modellerinde de aynı satış rakamlarına ulaşan Samsung, tahminlere göre sene sonunda S8 serisiyle yakaladığı başarıyı da geride bırakacak.

Geçtiğimiz sene aynı dönemde tanıtılan ve satışa sunulan Galaxy S7 ve S7+, sene sonuna kadar yaklaşık 41 milyon adet satmıştı. Bu sene Samsung’un Galaxy S8 modelleriyle 45 milyona yaklaşacağı tahmin ediliyor.

Galaxy S9

Yeni pazarlama stratejisi Galaxy S9 satışlarını yüksetti

Canalys’in analiz uzmanı Ben Stanton, Samsung’un yeni bir pazarlama stratejisi sayesinde bu kadar başarılı olduğunu düşünüyor. Galaxy S8 ve Galaxy S9 modelleri arasında büyük bir farklılık olmadığını düşündüğünü dile getiren Stanton,  başarılı pazarlama stratejisinin şirketin S9 satışlarını sene sonunda yüzde 10 oranında artıracağını düşünüyor.