android oreo 8 1

Samsung, OREO Güncellemesini Durdurdu! [Güncelleme]

Türkiye’de dağıtılmaya başlayan Android’in son sürümü olan 8.0 Oreo güncellemesi durduruldu. Detaylar haberimizde!

12 Şubat günü Samsung tarafından dağıtılmaya başlanan Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus için Android 8.0 Oreo güncellemesi durduruldu. Durdurulması ile ilgili olarak bir açıklama yapılmazken, güncellemenin neden geri çekildiği ile ilgili bir bilgi henüz verilmiş değil.

Sorunun ne olduğu ile ilgili bilgi olmasa da, yeni bir güncelleme hazırlandığı ile ilgili söylentiler bulunuyor. 25 Şubat’da gerçekleşecek olan Galaxy S9 lansmanı  öncesin de bu durumun gerçekleşmesi akıllarda acaba Galaxy S9 serisi ile ilgili bir durumdan mı kaynaklanıyor sorusunu da getirmiyor değil.

Yaklaşık 1.4 GB boyutundaki G950/G955-FXXU1CRAP Android 8.0 firmware Türkiye ile beraber Belçika, Almanya, Fransa, Hindistan, Norveç ve Birleşik Arap Emirlikleri için de dağıtıldı.

Şayet Galaxy S8 veya Galaxy S8 Plus cihazınıza Oreo sürümünü yükledi iseniz. Yeni güncelleme çıktığında yeniden yükleme yapabileceksiniz.

Güncelleme:

Konu ile ilgili olarak Samsung’dan yapılan açıklama şu şekilde.

“Android 8.0 Oreo sürümü yüklü bazı Galaxy S8 ve S8 + cihazlarının beklenmedik şekilde yeniden başlatıldığını tespit ettik. Durumu takiben, güncellemenin yayınını geçici olarak durdurduk. Etkilenen aygıtlara olan etkinin en aza indirgenmesini ve güncellemenin mümkün olduğunca çabuk devam etmesini sağlamak için sorunu araştırıyoruz.”