Samsung, kripto para madenciliği için donanım üretiyor

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, kripto para madenciliğinde kullanılması adına özelleştirilmiş donanımlar üretmeye başladı. Donanımların yüksek performans sağlaması ve az enerji tüketmesi bekleniyor. Detaylar haberimizde.

Bitcoin ve diğer kripto para türlerine yatırım yapan kişi sayısının giderek artmasıyla birlikte Samsung da bu pazara gireceğini duyurdu. Güney Koreli üretici, kripto para madenciliğinde kullanılması için özelleştirilmiş ASIC donanımı üretiyor. Bir süredir bu alanda çalışmalarını yürüten şirket, bugünlerde seri üretime başlayabilecek kadar fazla çalışma yaptığını ve ilerleme kaydettiğini paylaştı.

Samsung kripto para donanımlarında liderliği alabilir

Daha önceki dönemlerde 40 adet eski Galaxy S5 kullanarak Bitcoin madenciliği sistemi kurması gibi haberlerle kripto paradan bahsedilen haberlerde yer bulan Samsung, Canaan Creative ve Bitmain gibi şirketlere büyük bir rakip olacak gibi görünüyor. Bu şirketlerin özelleştirdiği donanımları Tayvanlı TSMC’den satın alması, onlar için Samsung’u tehlikeli bir rakip kılıyor, çünkü şirket kendi üretim hattına sahip ve donanımlarında dilediği özelleştirmeleri bu avantajını kullanarak çok daha ucuza yapabilir.

Samsung kripto para

Şirket konuyla ilgili bir açıklamada bulunmadı, ancak seri üretime geçebilecek kapasiteye ulaşmış olduklarından ötürü yakın bir zamanda açıklamanın yapılacağını ve hatta anlaşmaların yapıldığını göreceğimizi düşünüyorum.