Image 1 1

Samsung’un kırılmayan OLED ekranının dayanıklılığı onaylandı

Katlanabilir telefonlar için özel OLED ekran üreten Samsung, UL’den aldığı sertifikayla ekranlarının dayanıklılığını kanıtladı.


Katlanabilir telefonlar üretmek adına senelerdir çalışmalar yürüten ve son zamanlarda Galaxy X modeliyle sık sık gündeme gelen Samsung, bükülebilen ve kırılmayan OLED ekranının dayanıklılığını UL’den (Underwriters Laboratories) aldığı sertifikayla kanıtladı. Telefonda kullanılmaya hazır şekilde, saydam koruyucu katmanıyla teste tabi tutulan ekran, çoğu akıllı telefonun çalışmayacağı koşullarda sınandı.

Samsung OLED ekran

UL, ekranın dayanıklılığından emin olabilmek adına askeri standartlarda düşme testi gerçekleştirdi. 1,2 metre yükseklikten 26 kere düşürülen ekran, hiçbir hasar almadan testi atlatmayı başardı. Diğer testler ise ekranın uç sıcaklık koşullarındaki performansını ölçmeye yönelikti. 71 derece ve -32 derece sıcaklıklarda çalıştırılan ekran, tüm işlevleri yerine getirmeyi başardı ve sıcaklıktan dolayı hiçbir hasar görmedi. Samsung, yeni ekranının ne kadar dayanıklı olduğunu göstermek adına 1,6 metreden kendi düşme testi gerçekleştirdi ve bu yükseklik de ekrana zarar veremedi.

Kırılmayan OLED ekran hangi cihazlarda kullanılacak?

Yeni ekran teknolojisini sık sık akıllı telefonlarla anıyoruz, ancak ekranı olan tüm cihazların böylesine sağlam donanımlara ihtiyaç duyduğu söylenebilir. Kırılmayan ekranlar, performans ve maliyet konusunda üreticileri tatmin edebilirse televizyonlardan oyun konsollarına, otomobillerden müzik çalarlara kadar her yerde bu donanımları görmemiz mümkün olabilir.

Kaynak