tell if your samsung battery is bad 2 seconds flat.1280x600 1

Samsung 5 kat daha hızlı şarj olabilen batarya üretti!

Yapılan açıklamaya göre Samsung, sıradan lityum bataryalardan 5 kat daha hızlı şarj olabilen yeni bir batarya üretmeyi başardı. Detaylar haberimizde.

Hızlı şarj teknolojisinin geliştiği şu günlerde teknolojiye ilişkin bir haber de Güney Koreli akıllı telefon üreticisi Samsung’dan geldi. Samsung, grafin topundan üretilen bir maddenin dahil olduğu yeni batarya üretti. Yaygın lityum bataryalardan 5 kat daha hızlı edilebilen bu batarya, akıllı telefonların ve diğer taşınabilir cihazların (dizüstü bilgisayar, tablet ve diğerleri) çok daha hızlı şarj edilmesine yardımcı olabilir.

Samsung Advanced Institute of Technology (SAIT) tarafından üretilen batarya yalnızca 12 dakika içerisinde tamamen şarj edilebiliyor. Tek katmanlı olmasından ötürü iki boyutlu kabul edilen grafin, son derece dayanıklı ve iletken olmasından ötürü “mucize madde” olarak da isimlendiriliyor.

je

Bilim insanları bataryanın hızlı edilmesini sağlamak adına grafini patlamış mısır tanesine benzeyen bir şekle sokmayı başarmış. Silis kullanılarak şekillendirilen madde, yeni bataryada hem koruyucu anot kaplamalarda, hem de lityum-iyon bataryadaki katot maddelerde yer alıyor.

Hem hızlı şarj oluyor, hem de dayanıklı

Oldukça hızlı edilebilmesinin yanı sıra diğer bataryalara kıyasla yüksek sıcaklıklarda performansından ödün vermeyen batarya, Samsung tarafından açıklanana göre 60 dereceye kadar normal şekillerde çalışabiliyor.

Bilim insanları bataryayı araştırmaya ve geliştirmeye devam ediyor.