Samsung, Hindistan’ın en çok tercih edileni olduğunu duyurdu

Samsung tarafından paylaşılana göre şirketin akıllı telefon satışları Hindistan’da şirketi zirveye taşıdı. Apple, Xiaomi gibi üreticilerle çekişme yaşayan Güney Koreli şirket, pazar hacminin yüzde 40’ını elinde bulunduruyor.

Kısa bir süre önce Canalys tarafından Xiaomi’nin Hindistan’daki satışlarda Samsung’u geride bırakmayı başardığıyla ilgili bir rapor paylaşılmıştı. Araştırma şirketi, Çinli akıllı telefon üreticisinin ülkedeki pazar hacminin yüzde 27’sini elinde bulundurduğunu ve Samsung için bu oranın yüzde 25 olduğunu paylaşmıştı. Güney Koreli şirket bu raporda yer alan verilerin gerçeği yansıtmadığını söyleyerek, geçtiğimiz seneler içerisinde Hindistan’daki satış rakamlarını kayda değer bir şekilde artırdığını duyurdu.

Güney Koreli üretici tarafından paylaşılan bilgilere göre şirketin dünyanın en yüksek nüfuslu ikinci ülkesindeki pazar hacmi yüzde 40 civarında. Bunun yanı sıra Samsung’un ülkedeki tüm sektör gelirinin yüzde 45’ini de elinde bulundurduğu paylaşıldı. Yani Canalys tarafından paylaşılan raporda önemli eksiklikler yer alıyor.

Samsung Hindistan

Samsung Hindistan’ın en güveniliriydi

Bu açıklamanın yanı sıra şirketin 2017 senesinde ülkedeki en güvenilir marka (India’s Most Trusted Brand 2017) olduğu da hatırlatıldı. Samsung’un bu gibi başarılarla Hindistan’da satışlarını yükseltmesi şirketin geliri açısından hayati bir önem taşıyor. Çünkü yüksek nüfuslu ülkede Samsung’un en büyük rakibi Apple’ın payı geçtiğimiz senelerde büyük oradan azalmıştı.