Samsung Guvenlik Guncellemeleri 1

Samsung Güvenlik Güncellemeleri Ortaya Çıktı

Akıllı telefonların dev markalarından biri olan Samsung, kısa süre önce yeni modelleri için yazılım güncellemesi sunmuştu. Sadece belli başlı serilere gelen güncellemenin Android sürümlerinden farklı bir güncelleme olduğu da açıklanmıştı. Güvenlik güncellemeleri olduğu ortaya çıkan yeni güncellemelerin özellikleri ve detayları da ortay çıktı. İşte bilinen detaylar.

Samsung akıllı telefonlarıyla artık kendisini kabul ettirmeyi başarmış olan bir firma. Yayınlanan yeni akıllı telefon serileriyle beraber artık yeni nesil teknolojileri de sunmaya başlayan akıllı telefonların yazılım kısmında da epey bir beğeni topladığını söylemek gerekiyor. Özellikle Android sürümleri için sürekli olarak yeni güncellemeler yayınlayan Samsung’un Note 7 akıllı telefonlarından sonra diğer akıllı telefonlarını öne çıkarmak için güncelleme desteklerini de arttırdığını görmüştük.

Bunun yanında yazılım konusunda sadece akıllı telefonların Android sürümleriyle sınırlı kalmayan marka sistemsel güncellemeleri de sunarak telefonlarını çok daha stabil hale getirmeye başladı. Bu noktada Samsung’un son olarak yeni bir güvenlik güncelleme paketi üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. Galaxy Note 5 akıllı telefonları için yapılan çalışmayla beraber ortaya çıkan güvenlik güncellemelerinin ilk yayınlandığı telefon modeli de Galaxy Note 5 akıllı telefonları oldu. Güncellemelerin yayınlanmasının hemen ardından ise sistemsel güvenlik güncellemelerinin neler içerdiği konusunda da bilgiler elde etmiş olduk.

Samsung Yeni Güncellemeleri Hangi Telefonlara Gelecek?

Android’in yeni sürümüyle beraber ortaya çıkan 50’ye yakın sistem açığını giderdiği gerekçesiyle bir hayli önem kazanan Samsung sistemsel güncellemeleri için yeni bir takvim ve yayın dönemi de ortaya çıktı. Yayınlanan takvimle beraber Samsung’un güvenlik güncellemeleriyle beraber neleri değiştireceğini de görmüş olduk. İlk olarak sistemlerde bulunan 54 açığı kapattığı belirtilen güncellemenin bunun dışında Android sürüm değişikliğinden sonra ortaya çıkan bağlantı kopma sorunlarını da giderdiği belirtiliyor.

Samsung Güvenlik Güncellemeleri

Asıl merak edilen konu ise yeni güncellemenin hangi cihazlar için geçerli olacağı. Samsung net açıklama yapmamış olsa da güvenlik güncellemelerine orta ve üst segment akıllı telefon modellerinin son serilerinin katılacağı bilgisi var. Galaxy Note 4 ve Galaxy Note 5 akıllı telefonlarıyla başlayacak olan yeni güncelleme yayınlarının daha sonra ise Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge akıllı telefonlarında da devam etmesi bekleniyor. Zaten yeni çıkış yapan Galaxy S8 akıllı telefonları için beklenen güncellemeleri yayınlamış olan Samsung’un bu telefonlara yeni modeller ekleyip eklemeyeceği konusunda da açıklamaları beklemek gerekecek.

Samsung Güvenlik Güncellemeleri Devam Edecek Mi?

Tüm bu çalışmalar bir yana dursun bir yandan da Samsung’un yeni seri güvenlik güncellemelerinin yayınlanmaya devam edeceği bilgisi veriliyor. Son güncellemelerde yer alan düzenlemeleri ve güvenlik yamalarını düşünecek olursak telefonları daha kararlı hale getirecek olan Samsung sistemsel güncellemelerinin detaylarının ise kısa süre sonra belli olacağı açıklamalarda yer alan detaylardan.