ARCore

Samsung ve Google’dan Arttırılmış Gerçeklik Projesi!

Google ile Samsung arasında yapılan ortaklık anlaşması sonrası arttırılmış gerçekçilik çalışmalarına Samsung tarafında ağırlık verilmeye başlandı. Bu çalışmaların en canlı örneği Galaxy 8 serisi ve Galaxy Note 8 için duyurulan ARCore adındaki yeni teknoloji oldu.

Developer Conference 2017 adı duyurulan ARCore projesi Google ve Samsung tarafından üretilen ve akıllı telefonlardaki arttırılmış gerçeklik projelerini desteklemesi amacıyla ortaya atılmıştı. Proje ayrıca kapsam bakımından her telefon üreticisinin kendi platformunu oluşturması yerine Android platformunun bir çatı altında desteklenmesi adına ortaya sunuldu.

Artırılmış Gerçeklik: ARCore

ARCore genel anlamda artırılmış gerçeklik uygulamalarının oluşturulup geliştirilmesi amacıyla oluşturulmuş bir platform aslında. İlerleyen süreçlerde ise donanım dünyasında yaşanacak gelişmeler ve bulut sunucuları ile birlikte artık tam bir altyapı sistemine dönüşmesi bekleniyor.

Samsung ayrıca artırılmış gerçeklik alanında bir başka projesi olan Bixby Vision’u da tanıttı. Geçtiğimiz aylarda piyasaya sürülen ve derin öğrenme, nesneleri ve metinleri algılayarak dünyayı anladığı söylenen Bixby, hem bulu hem de telefonlar üzerinde çalışabilecek.

Google firması ARCore platformunu geçtiğimiz aylarda duyurmuştu. Google’ın attığı bu adımla bu platformun tüm AR teknolojileri için bir altyapı olacağı belirtildi.