yuz-tanima-ozelligi

Samsung Galaxy’nin Yeni Modeli S9’da 3D Yüz Tanıma Özelliği Bulunacak!

Samsung yeni model telefonları ile birlikte Apple ile olan rekabetine yeni bir renk katmaya hazırlanıyor. Yüz tanıma sisteminde İPhone’nun gerisinde kalan Galaxy serisi yeni özellikle yarışa kaldığı yerden devam etmek istiyor.

Samsung önümüzdeki zamanlarda çıkaracağı amiral gemisi Galaxy S9 modelinde 3D yüz tanıma özelliğini kullanacak. 3 boyutlu yüz tanıma sistemi Apple’ın en son çıkan amiral gemisi İPhone X’te bulunmakta, Samsung ise bu özelliği ilk kez S9 modelinde kullanamaya hazırlanıyor.

Samsung hali hazırda 2 boyutlu bir yüz tanıma sistemi kullanmakta ancak bu sistem maskelerle ve fotoğraflarla kolaylıkla kandırılabilmekte ve bariz güvenlik açıkları teşkil etmekte. Bu sebeple şirket bu sistemi geliştirmenin yollarını arıyor.

Samsung’un Galaxy S8 ve Note 8 modellerinde İris tarayıcı özelliği yer alsa da daha gelişmiş bir sistem üzerinde durdukları bilinmekte.

Samsung Galaxy S9 3D Yüz Tanıma Sistemi ile Geliyor

Apple firması halihazırda İPhone X modellerinde TrueDepth adında kamera sistemi kullanmakta. Samsung ile birlikte birçok android işletim sistemine sahip telefon modelleri bu sistemi kullanarak daha sağlıklı yüz tanıma sistemine sahip olacak.