Samsung, Galaxy X modelini bu sene satışa sunacak!

Samsung CEO’su DJ Kohn, Galaxy X modelinin bu sene içerisinde satışa sunulacağını açıkladı. Katlanabilir telefonun sektör üzerinde büyük etkisi olacak.


Güney Koreli teknoloji devi Samsung’un CEO’su DJ Kohn, CNBC’e verdiği röportajda bu sene üzerinde çalıştıkları katlanabilir akıllı telefon modelinin neredeyse tamamlandığını ve bu sene satışa sunulacağını dile getirdi. Kohn, Galaxy X ile ilgili olarak IFA etkinliğindeki konuşmasında akıllı telefonun kullanılmadığı durumlarda bir cüzdana benzer şekilde katlanacağını, kullanılacağı zaman da kolaylıkla yeniden açılabileceğini dile getirdi. Samsung CEO’su, telefonda bulunan özelliklerin katlanabilir tasarımla büyük bir uyum içerisinde olduğunu ve telefonu deneme şansına erişenlerin katlanabilir tasarımın tercih edilmesine hak vereceğini de belirtti.

Etkinlikte akıllı telefonun fiyatı ve donanımsal özelliklerine ilişkin bilgiler paylaşılmadı, ancak Temmuz ayında The Wall Street Journal tarafından paylaşılan bir haberde Galaxy X’in 1500 dolar gibi yüksek bir fiyat üzerinden satışa sunulacağı iddia edilmişti. Bazı modellerin 1000 dolar sınırını aştığı ve bu telefonun kullanılabilecek ilk katlanabilir model olacağı düşünülürse, 1500 dolarlık fiyatın bazı kullanıcılar açısından makul kabul edileceği söylenebilir.

CEO’dan gelen açıklamaya bakacak olursak en geç üç ay içerisinde Galaxy X’in raflardaki yerini aldığını göreceğiz. Samsung’un bu özel modelle Apple’ı ve yeni iPhone serisini hedef aldığına hiç şüphe yok. Bakalım bu cihazlar arasındaki rekabetin galibi kim olacak.

Kaynak