Samsung Galaxy Tab A 10.1

Samsung Galaxy Tab A 10.1 Android Nougat Güncellemesi

Samsung’un yeni seri ürünleri bir yana dursun marka son dönemde yazılım desteği konusunda da attığı adımlar gündem olmaya başladı. Son olarak cihazlarına Android Nougat güncellemeleri eklemeye başlayan marka en son ise Samsung Galaxy Tab A 10.1 tablet modeli için yeni sistem güncellemesini yayınladı. İşte detaylar.

Akıllı telefonlar ve akıllı tabletler için güncelleme desteği artık en çok önem verilen kriterlerden biri olmaya başladı. Sadece telefon özelliklerinde ya da sadece tablet özellikleriyle değil markaların doğrudan yazılım güncelleme desteğiyle de satışlarını arttırmaya başladığı gördük. Bu şekilde hem akıllı telefon hem de tablet satışlarına gösterilen ilgi de doğrudan değiştirilebiliyor. Genelde kullanıcılar tarafından da güncelleme alan serilerin tercih edilmesi bu alanda dengeleri tamamen değiştirmeye başladı.

Ürünlerinde satışlarını arttırmak isteyen Samsung’un da güncelleme konusuna son yıllarda çok daha fazla özen gösterdiğini biliyoruz. Daha çok güncellemelerini akıllı telefonlar için yayınlıyor olsa da markanın bu süreçte tabletleri içinde aynı şekilde güncellemeye başladığını biliyoruz. Son olarak Samsung Galaxy Tab A 10.1 tabletleri için güncelleme yayınlayan ve tabletlerine Android Nougat güncellemesini ekleyen marka yeni güncellemenin açıklamasını da yaptı.

Samsung Galaxy Tab A 10.1

Samsung Galaxy Tab A 10.1 Güncellemesi İndirilebilir

Söz konusu güncellemenin duyurulmasının hemen ardından güncellemenin ne zaman yayınlanacağı konusunda da bilgiler verdi. Samsung tarafından yapılan açıklamayla beraber güncellemenin yayınlandığı belirtildi. Fakat Samsung Galaxy Tab A 10.1 cihazınız varsa güncellemeyi hemen göremeyebilirsiniz. Çünkü güncelleme bölge sınırlamalarıyla yayınlandı. Kullanıcıların doğrudan güncellemeyi almaları mümkün olmayacak. Güncellemeler belli başlı aralıklarla yayınlanmaya devam edecek.

Android Nougat özelliklerinin tamamını sunacak olan yeni güncellemenin OTA üzerinden de dağıtıldığını belirtelim. Yani kısacası güncelleme ülkemiz içinde yayına geçtikten sonra doğrudan tabletiniz üzerinden Samsung Galaxy Tab A 10.1 Android Nougat güncellemesini indirip yükleyebileceksiniz. Bunun dışında yeni güncellemelerin devamının gelip gelmeyeceği konusunda ise net açıklamalar bulunmamakta. Her ne kadar tabletler için Android Nougat güncellemesi son güncelleme olarak gösterilse de en azından Nougat sürümlerinin yeniliklerinin gelmesi bekleniyor. Bakalım yeni sürümler bu seri için yayınlanacak mı?