Samsung Galaxy S9 Plus İnceleme, Değerlendirme ve Türkiye Fiyatı

Samsung’un değiştirilebilir diyaframa sahip yeni amiral gemi modeli Galaxy S9 Plus, kullanıcılara yüksek performans ve eğlenceli özellikleri bir arada sunuyor.

Her zaman daha iyisine sahip olmak isteyen kullanıcılar için piyasa da ki en iyi akıllı telefona sahip olmak ve alacakları akıllı telefonun alternatiflerinin karşısında vazgeçilmez özellikler ve yeteneklerinin olması en önemli unsurlar arasında yer alıyor. Peki Samsung Galaxy S9+ ile bunu ne kadar başarmış gelin birlikte bakalım.

Tasarım Değişikliği

Cihaza ilk bakışta Galaxy S8 Plus’dan farkı yokmuş gibi gözüküyor; ancak cihazını elinize aldığınızda keskinleştirilmiş kıvrımlı köşelerinin olduğunu fark ediyorsunuz. Bu kıvrımlarda ki çıkıntılar ilk başta biraz rahatsız etse de aslında cihazı daha rahat tutmanızı ve elinizden kayarak istemediğiniz bir düşmenin gerçekleşmesi adına oldukça mantıklı bir dizayn yapıldığını gösteriyor.

Gece Siyahı, Leylak Moru ve Titanyum Grisi olmak üzere üç farklı renk seçeneği ile sunulan cihaz; parlaklığı benim zevkime göre biraz fazla olduğunu söylemem gerek. Arka tarafında iki kamera ve kameraların altında bir parmak izi okuyucusu yer alıyor. Galaxy S9+’da neredeyse çıkıntısız bir kameranın kullanılmış olması bir beğeniyi hak ediyor.

samsung galaxy s9 plus 5

Büyük Ekran

Bir önceki akıllı telefonu küçük ekranlı olan birinin ilk kullanmaya başladığında Galaxy S9 Plus’ın ekranı devasal boyutlara sahip bir telefon olarak tanımlaması oldukça normal. Ancak 6,2 inç boyutundaki ekran ve 18,5:9 en-boy oranına alışınca kullanım alanının aslında yeterli bir seviyede olduğunu düşünmeye başlıyorsunuz.

Hele hele 529 ppi ekran Quad HD+ çözünürlüğe sahip Super AMOLED ekran’ın vermiş olduğu performans deneyiminin başarısı ise bir o kadar üstün bir seviyede olduğunu söyleyebiliriz.

Multimedya konusunda stereo hoparlör kullanılan Galaxy S9+ ile bir şeyler izlemek ise her zamankinden daha keyifli olmuş. Ses konusunda oldukça başarılı bir iş çıkartan Samsung bu konuda sunduğu Dolby Atmos özelliği sayesinde bir şey izlerken alınan sesin oldukça farklılaştığını söylemek mümkün. Ayrıca kutu içeriğinde yer alan AKG Kulaklıklar ile müzik dinlemek oldukça beğeni kazanacaktır.

 

samsung galaxy s9 plus 7

Performans Ne Durumda?

Android Oreo ile gelen cihazda aynı zamanda Samsung Experience 9.0 ile geliyor. Experience 9.0 sayesinde daha “evrensel” emojilere sahip oluyor ve böylelikle farklı cihazlarda farklı olarak gözüken emojileri terk etmiş oluyoruz. Ayrıca cihaz klavyesinin de yeteneklerinin de arttığı bir gerçek. Şu dönemlerde bir çok markanın üzerine yoğunlaştığı hareketli çıkartmalar konusunu da Samsun es geçmeyerek klavyesine yerleştirmiş durumda. Hatta klavyede bulunan çıkartmaları sosyal platformlar ve WhatsApp gibi aklınıza gelebilecek hemen her yerde kullanabiliyorsunuz. Tabi ki Samsung ve geliştiriciler bu kadar ile kalmayacak bu alanı her zaman güncellemeye devam edecektir.

Samsung S9 Plus’da, 10nm, 64-bit, sekiz çekirdekli işlemci bulunuyor. İşlemci gücü 6 GB RAM ile desteklenmiş. incelediğim modelin hafızası 64 GB’tı ancak 128 GB veya 256 GB alternatiflerinin de bulunduğunu belirteyim.. 400 GB’a kadar çıkabilen microSD desteğinin olması da bir o kadar güzel olduğunu söylemeden geçemeyeceğim..

Birkaç oyun ile test ettiğim cihazdan kesintisiz akıcı bir oyun deneyimi aldım. Ancak arada bir fps kayıpları olsa da çok önemli değildi. Dolayısı ile performans açısından oldukça üst seviye bir cihaz olduğunu söyleyebilirim.

samsung galaxy s9 plus 8

Güvenlik: Akıllı Tarama

Galaxy S9 Plus’ın parmak izi ve akıllı Tarama özelliğini değerlendirecek olursak. Parmak izi konusunda gayet başarılı bir cihaz ancak akıllı tarama için biraz işin rengi değişik diyebilirim. Çünkü, gözlük kullanan bir kişi olarak eğimli kullanımlarda taramayı gerçekleştiremedi. Burada genel olarak telefonu başınızın hizasında tutmayıp daha alt bir seviyede açarak kullanma şeklimizden dolayı burada bu sıkıntı oluşuyor. Tabi uyarı olarak cihazı dik tutun uyarılarını almıyor da değiliz. Bu noktada bir güncellemenin yapılması bu sorunun giderilmesine yardımcı olacağını düşünüyorum.Ar Emoji konusunda da gerçekçi olmak ve en baştan söylemek gerekirse Samsung’un rakibi karşısında halen alması gereken bir yol olduğu gözüküyor. Ar-emoji sisteminin çalışma sistemi şu şekilde oluyor. Ön kamera ile selfie’nizi çekiyorsunuz. Sistem sizi otomatik olarak bir emojiye dönüştürüyor. Oluşturulan emojinin yüz ifadelerini ön kamerayla değiştirebilme imkanına sahipsiniz.

samsung galaxy s9 plus 9

Kamera’da Diyafram Ayarlama

Samsung’un en başından bu yana bu cihazında en iddialı olduğu alan kamera. Bu konuda gerçekten bir alkış hak ediyor. Arka alanda yer alan biri geniş açı diğeri telefoto olmak üzere 12 Mp çözünürlük sunan iki kamera bulunuyor. Kameralardan geniş açı sunanının diyagramı f1.5 ve f2.4 arasında ister makine yardımı ile isterseniz el ile ayarlanabiliyor. Bilmeyenler olabilir düşüncesi ile küçük bir bilgi: Diyafram değerinin düşmesi, cihazın daha fazla ışık alması ve bu da karanlık ortamlarda daha aydınlık çekimler yapılabilmesini sağlar.

Çok canlı gözüken bir yemek modu’nun olduğunu söylemek gerek. Bokeh modunun pek değişmediğini, ayarlanabilir derinlik etkisinin ise oldukça iyi çalıştığını belirteyim.

Gelelim en beğendiğim özelliğine, süper ağır çekimi çok başarılı bir şekilde dizayn ettiği açıkça belirteyim. Daha önce deneyimlediğim bu özellik başka cihazlarda bu kadar etkili değildi.

Ekranın ortasına yerleştirdiği kare içinde hareket olduğu zaman otomatik süper yavaş çekimi başlıyor ve istediğiniz anı HD çözünürlük ile yakalayabiliyorsunuz. Kamera ile ilgili 30 veya 60 fps’de 4K video da kaydedebilme gibi yaz yaz bitmez özellikleri bir kenara bırakıp, ön kameraya bakacak olursak, 8 Mp çözünürlüğe sahip kameranın diyafram açıklığı f1.7 Samsung’un “Selfie Odağı” olarak adlandırdığı portre modunu da kullanabileceğiniz  kamera oldukça başarılı işler çıkarıyor.

samsung galaxy s9 plus 4

Asistan Hizmeti Hk.

Kısaca Bixby’in en merak edilen özelliği olan çevri özelliğine değinecek olursak, Kamera arayüzünün sol alt tarafında bulunan Bixby Vision özelliği sayesinde kameraya yeni yetenekler katabiliyor. Bu şekilde kamera ile anlık çeviri yapabileceğiniz Bixby’nin; henüz  Türkçe dili çevirilerinde yol alması gerektiğini de söylemek gerek.

Fiyat

Samsung S9 Plus’ı 5199 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sundu. Çok güçlü olan bu cihazın teknik özelliklerini özetleyerek bitirelim.

Samsung Galaxy S9+ Teknik Özellikler

Ekran: 6,2 inç, 2960×1440 piksel, Super AMOLED, 529 ppi

İşletim sistemi: Android 8.0

İşlemci: 10nm 8 çekirdekli işlemci

Bellek: 6 GB RAM

Dahili Depolama: 64 GB, 128 GB, 256 GB dahili depolama • (400 GB’a kadar microSD kart desteği)

Kamera: 12 MP geniş açı + 12 MP telefoto arka kamera • 8 MP ön kamera

Bağlantılar: 802.11 a/b/g/n/ac (2.4/5GHz), VHT80 MU-MIMO, 1024QAM, Bluetooth 5.0, USB type-C, NFC

Batarya: 3.500 mAh

Boyutlar / Ağırlık: 158,1 x 73,8 x 8,5 mm • 189 gr

Fiyat: 64 GB: 5.199 TL, 128 GB: 5.399 TL, 256 GB: 5.699 TL