Galaxy Note9 Bixby

Samsung, Galaxy Note9 için Bixby tuşunu devre dışı bırakma özelliği üzerinde çalışıyor

Samsung, Galaxy Note9 kullanıcılarını dinledi ve Bixby tuşunun devre dışı bırakılmasını sağlayacak bir özellik üzerinde çalışmaya başladı.


Samsung’un yeni amiral gemisi Galaxy Note9 birçok kullanıcısından olumlu not almayı başardı ancak akıllı telefonun bazı “sinir bozucu” özellikleri de yok değil. Bazı kullanıcılar, Güney Koreli şirketin yapay zekalı kişisel asistanı Bixby’ye atanmış özel tuştan şikayetçi. Twitter üzerinden Samsung’a mesaj gönderen bir Note9 kullanıcısı, Note 8’de Bixby tuşuna haftada 5-10 kere yanlışlıkla bastığını ama bu durumun Note9’da günde 20-30 defa yaşandığını dile getirdi. Tweetlerin ardından Samsung’un Almanya hesabından konuya ilişkin açıklama geldi.

Galaxy Note9 Bixby

Şirket, durumdan haberdar olduklarını ve akıllı telefonda Bixby’ye atanmış tuşun devre dışı bırakılmasını sağlayacak özelliğin Eylül sonuna kadar hazır olacağını belirtti. Yani durumdan şikayetçi olan kullanıcı, yaklaşık 750 kere daha yanlışlıkla Bixby’yi çalıştırmasının ardından beklediği özelliğe kavuşacak.

Samsung’un müşterilerini dinlemesi ve “inovasyon” adı altında yeni bir özelliğe uyum sağlamaları için müşterileriyle inatlaşmaması takdir gördü.

Kaynak