Note 10 Sensor 1

Samsung Galaxy Note 10’da Yeni Sensörler Kullanılmayacak

Samsung şimdiye kadarki ilk 64 megapiksel sensör de dahil olmak üzere yeni ISOCELL akıllı telefon sensörlerini tanıttı, bu da Tetracell teknolojisi sayesinde parlaklığa bağlı olarak yüksek çözünürlüklü veya daha fazla aydınlatılmış görüntüler çekebiliyor, ancak henüz Galaxy Note 10’da kullanılmıyor.

Note 10 Sensör

Galaxy Note’ta 64 MP Sensörü Yok

Özellikle Samsung telefonlarıyla ilgili olarak Ice Universe, tweetinde; Note 10 mühendislerinin Samsung’un geçen hafta açıkladığı 64 megapiksel ISOCELL sensörünü kullanmasını umduğunu söyleyen tüm Samsung hayranlarını hayal kırıklığına uğrattı.

Dört Piksel Otomatik İçin Tetracell

Özellikle, yüksek çözünürlüklü 64 megapiksel görüntüler veya daha fazla aydınlatılmış 16 megapiksel çekim arasındaki ışık miktarına göre otomatik olarak karar verebilen Tetracell teknolojisi, şu anki akıllı telefon pazarında, özellikle Samsung’un kameralarının düşük ışık performansı konusunda oldukça yenilikçi olacaktı.

Yeni Sensörler Çok Geç Geliyor

Ancak, Ice Universe yalnızca Samsung’un 64 megapiksel sensöre güvenmeyeceğinden bahseder, ayrıca yeni 48 megapiksel ISOCELL Bright GM2’den bahsetmiyor. Bu, Tetracell teknolojisini de destekler, ancak Full HD çözünürlükte 480 fps yavaş harekete hükmedilemez. Ancak sorun, her iki yeni sensörün de yılın ikinci yarısında seri üretime girmesi olacak ve bu da Galaxy Note 10’un piyasaya sürülmesi için biraz geç olacak.