Exynos VR III 1 e1499110631985 1

Samsung Exynos VR III Detaylanmaya Başladı

Sanal gerçeklik deneyimini yeniden adlandırması beklenen Samsung’un Exynos VR III sistemi yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Kullanım konusunda çok daha başarılı bir sanal gerçeklik teknolojisi sunacak olan yeni sistemin özellikleri neler? Söz konusu teknolojilerin çıkış tarihi belli mi? İşte konu hakkında merak edilen tüm detaylar.

Akıllı telefonlarında teknoloji değişikliğine giden Samsung’un, yavaş yavaş diğer teknolojilerinde de değişiklik sunmaya hazırlandığı ortaya çıktı. Ortaya çıkan son gelişmelere göre Samsung bu kez sanal gerçeklik teknolojilerini geliştiriyor. Daha önce yayınlanan sanal gerçeklik setlerinden farklı olarak Exynos VR III sanal gerçeklik setini kullanıma sunması beklenen Samsung’un, yeni teknolojisine ilişkin detaylarda ortaya çıkmaya başladı.

Adını işlemci serilerinden alan Exynos VR III teknolojisinde çok daha iyi bir sanal gerçeklik deneyimi elde edilecek. Peki Exynos VR III içerisinde nasıl bir teknoloji kullanılacak? Hemen yeni sanal gerçeklik setinin içerisinde yer alan teknolojiye bakalım.

Exynos VR III

Exynos VR III Sanal Gerçeklik Setinin Sahip Olduğu Teknoloji

Yeni sanal gerçeklik setinin içerisinde 90 Hz WQHD+ ekranlara kadar kullanım imkanı sunan bir sistem bulunuyor. Yeni teknoloji içerisinde yer alan sistem sayesinde çok daha etkili bir kullanım sunulacak ve sanal gerçeklik görüntüleri maksimum çözünürlük değerleriyle kullanıcıların karşısına çıkabilecek. 10 nm üretim teknolojisiyle işlemci ile yenilenmiş olan sistemin, Mali G71 grafik birimiyle beraber gelecek. Teknik açıdan şu an için sahip olunan bilgiler bu şekilde. Serinin nasıl kullanılacağına gelecek olursak karşımıza ilk olarak yüz tanıma sistemi çıkıyor.

Yüz tanıma sisteminin kullanım nedeni ise gözlerle kontrol sistemini yoğunlaştırabilmek. Bu sayede kullanılan sensörler bakışları algılayarak kullanıcıların nereye doğru baktığını anlayabilecek. Bu şekilde de görüntü kullanıcıların bakış açısına göre değiştirilebilecek. Bir nevi baktığınız yerde görüntü oluşmasını sağlayacak bir sistemle tanışacaksınız. Şu an için prototip aşamasında olan cihazın el takip sistemi kullanacağı da bekleniyor. Sanal gerçeklik teknolojisini maksimuma taşıması beklenen teknolojinin ne zaman çıkış yapacağı ise bilinmiyor. Henüz yeni teknoloji konusunda Samsung resmi çıkış tarihi verilmiş değil.