Samsung Bükülebilir Ekran

Samsung Bükülebilir Ekran Müjdesini Verdi

Samsung Bükülebilir Ekran teknolojisi için ilk resmi bilgiler gelmeye başladı. Uzun süredir konuşulan teknoloji için dev marka beklenen adımları atmaya başladı. Son teknolojiyle geliştirilen ekranların hazır olduğu ve bu hafta içerisinde tanıtılacağının da bilgisi verildi. İşte detaylar.

Akıllı telefon dünyasının en çok merak edilen markalarından biri olan Samsung, sadece yeni seri akıllı telefonlarında değil, bunun yanında akıllı telefon parçalarında da kendisini göstermeye başladı. Başta en büyük rakibi olan Apple’ın bile parça tedarikçilerinden biri olduğu bilinen Samsung’un bu noktada geliştireceği teknolojiler ise yakından takip ediliyor.

Teknoloji dünyasının yakından takip ettiği markada bu ilgiye karşılık uzun süredir beklenen yeni teknolojilerini ortaya çıkardı. Yapılan haberle beraber Samsung Bükülebilir Ekran teknolojisinin uzun bir bekleme süresinden sonra hazır hale geldiği belirtildi. Yeni ekran teknolojisiyle beraber ise markanın nasıl bir sisteme geçiş yapacağı da ortaya çıkmış oldu.

Samsung Bükülebilir Ekran

Samsung Bükülebilir Ekran Nasıl Özelliklere Sahip?

Display Week 2017 kapsamında tanıtılması beklenen yeni seri ekranların özellikleri de şimdiden belli olmuş durumda. İlk detaylara göre Samsung Bükülebilir Ekran boyutu şu an için 9.1 inç. Markanın bu ekranları daha sonra akıllı telefonlar için ideal seviyeye de getirebileceği belirtiliyor. 9.1 inç boyutundaki ekranlar ise esnetilebilir sisteme sahip. Toplamda 12 mm değerinde bükülebileceği ve esneklik kazanabileceği belirtilen ekranların, genişletilebilir özellikte olması da standart kullanımın çok daha ötesinde bir kullanımı olacağını gösteriyor.

Ekran teknolojisi konusunda OLED ekran sistemiyle gelen Samsung Bükülebilir Ekran teknolojisinin esneme sırasında çözünürlüğünün kaybolmaması ise en büyük ayrıcalıklardan biri olarak gösteriliyor. Şimdilik sadece bu bilgileri verilen ekranların hangi akıllı telefonlara uyum sağlayacağı, Samsung’un kendi modellerinde mi kullanacağı ise netlik kazanmadı.

Bunun için tanıtımı beklemek gerekse de Samsung Bükülebilir Ekran teknolojisinin kolay kolay akıllı telefonlarda yer alması beklenmiyor. Öyle ki telefonların bu teknoloji için pillerinden, çerçevelerine kadar hemen her sistemin özel olarak geliştirilmiş olması gerekiyor. Bunun için bir süre daha Samsung Bükülebilir Ekran sistemini akıllı telefonlarda görmek mümkün olmayacak. Tabi teknoloji devinin bu konuda özel bir planı yoksa.