Samsung

Samsung bir senede 50 milyar dolar kazandı!

Samsung, 2017 senesinin son çeyreğine ait rakamları paylaştı. Bu rakamlara göre son çeyrekte 14 milyar dolar kazanan şirket, 2017 senesinde toplamda 50 milyar dolar kazanarak bir rekor kırmış oldu.

Güney Koreli teknoloji devi Samsung için son derece kazançlı bir yılı geride bıraktık. 2017 senesinin dördüncü çeyreğine ait veriler paylaşan Samsung, 3 aylık dönem içerisinde 14 milyar dolar gelir elde ettiğini duyurdu. Şirketin bu dönemdeki kazancının önceki dönemlerdeki kazancına eklenmesiyle, 2017 senesinde toplamda 50 milyar dolar kazanç elde ettiği sonucuna varılıyor.

Şirket tarafından paylaşılan bilgilere göre kazancın 50 milyon dolara ulaşmasında, dördüncü çeyrekte yarı iletken satışlarının artmasının büyük payı var. 2016 senesinde akıllı telefon sektöründe büyük bir düşüş yaşayan Samsung, yarı iletken satışlarının da istenilen seviyelere ulaşamamasından ötürü beklenilenden az bir kazançla seneyi kapatmıştı.

Samsung yarı iletken

Samsung rakiplerinden de para kazanıyor

Akıllı telefon donanımlarını kendi üreten birkaç şirketten birisi olan Samsung, sektördeki rakiplerine satış yaparak diğer modellerin satılmasıyla da para kazanıyor. Örneğin geçen sene şirket, akıllı telefon sektöründe en büyük rakibi olarak görülen Apple’a milyonlarca akıllı telefon ekranı sattı. Güney Koreli şirket bu gibi satışlarla kazancını artırıyor ve kendi modelleri tercih edilmese bile sektördeki konumunu korumayı garantiliyor.