Samsung avucicinizi okuyarak sifrenizi kurtarmaniza yardimci olabilir

Samsung, avuçiçinizi okuyarak şifrenizi kurtarmanıza yardımcı olabilir

Samsung, şifre hırsızlarına karşı yeni bir patent başvurusu yaptı. Samsung avuçiçinizi okuyarak şifrelerinizi kurtarmanıza yardımcı olabilir.

Bir parolayı unuttuğunuzda ve ardından ipuçları yardımıyla şifrenizi geri almak oldukça güzel bir durum. Ancak bunu yaparken kullanılan adımlar pek sıcak değil. Kötü niyetli kişiler için tahmin edilebilecek ipuçları kişiye zarar verebilir. Samsung çok kısa sürede, şifrenizi hatırlamanıza yardımcı olabilecek bir yola adım attı: avuç içi okuması geliyor. Kısa süre önce ortaya çıkan patent başvurusu, Samsung’un avuç içerisinde benzer olmayan çizgileri eksiksiz tarayarak size ipuçlarını gösterebileceğini ifade ediyor. Bu bakımdan hırsızların başvurmuş olduğu tahminler bir işe yaramayacak.

Aslında bu iş çok daha geliştirilerek imza olarak da kullanılabilir. Ancak Samsung, kötü kişilerin fotoğrafları aldatmasını önlemeye yönelik derinlik algılamaya benzer bir teknolojide kullanacaktır.

Bu yeni patent Galaxy S9‘da veya arkasındaki telefonla birlikte gelecek diye bir durum söz konusu değil. Bu sadece bir patent işlemi ve biten bir proje değil. Ancak gerçekleştirilirse ciddi anlamda şirketin güzel bir projeye daha imza attığını göreceğiz.