samsung always on display uygulamasi 1

Samsung Always on Display Özelliğini Google Play’e Taşıdı

Akıllı telefonların aranan markalarından biri haline gelen Samsung, son dönemde yakaladığı yükselişi Samsung Galaxy S8 akıllı telefonlarıyla devam ettiriyor. Yeni telefonları sonrasında yazılım alanında da yeni adımlar atan markanın bu noktada son adımı ise Always on Display özelliği ile ilgili oldu. Artık Samsung, Always on Display kullanımını daha da işlevsel hale getiriyor. İşte detaylar.

Samsung’un uzun süredir kullandığı teknolojilerden biri olan Always on Display özelliği Galaxy S8 akıllı telefonlarıyla beraber daha kullanışlı bir hale gelmişti. Ekran kilitli olduğunda bile sürekli açık ekran özelliği olarak bilinen Always on Display sistemi sayesinde takvim saat gibi bilgi gösterimini geliştiren ve Galaxy S8 akıllı telefonlarında daha başarılı bir deneyim sunan Samsung’un son attığı adım ise Samsung’un kullanıcıların daha gelişmiş bir deneyim sunmasını sağlayacak.

Aldığı karar sonrasında Always on Display özelliğinin sistemsel olarak da rahat bir kullanım sunmasını sağlayan Samsung’un kararının detaylarında geçmeden önce sistemin sadece Galaxy S8 ve Galaxy S8+ için geçerli olacağını belirtelim. Hemen yeni kararın detaylarına geçelim.

samsung always on display uygulaması

Always on Display Google Play Store Uygulaması

Samsung sınırlı da olsa Galaxy S8 ve S8+ akıllı telefonları için Always on Display özelliğini ayrı bir uygulama olarak Google Play uygulama mağazasına ekledi. Sadece Samsung’un bu seri akıllı telefonları tarafından indirilebilir olan uygulamanın yayınlanmasının nedeni ise Samsung’un kullanıcıların güncellemeleri daha rahat almasını sağlamak. Özel olarak sürekli açık ekran uygulaması için yayınlanacak olan güncellemelerde bu şekilde kullanıcılara çok daha kolay bir şekilde ulaştırılabilecek.

Bununla beraber uygulamaya özel geliştirilen ve sadece bu özellik için geliştirilen uygulamalar içinde sistem güncellemesi yerine sadece uygulama güncellemesi yapmak mümkün olacak. Kısa süre içerisinde herkes tarafından indirilebilir olarak sunulacak olan yeni uygulamaların güncellemelerinin ne zaman geleceği konusunda ise bir bilgi verilmiş değil.

Fakat Samsung’un güncellemeler içinde çok fazla beklemeyeceği ve Always on Display özelliğini çok daha genişleteceği de düşünülüyor. Bu arada söz konusu uygulamanın sadece Galaxy S8 ve Galaxy S8+ serisine dahil olması da dikkat çeken bir nokta. Samsung’un bu konuda da ilerleyen dönemlerde farklı bir adım atıp atmayacağı merak konusu.