Samsung Kamera 1

Samsung, Akıllı Telefonlar İçin Yeni 64 MP Sensörünü Tanıttı

Samsung, akıllı telefonlar için iki yeni kamera sensörünü tanıttı: bir tanesi 48 MP’de çözünürlükte, ikinci ise bir 64 MP sensör tantıldı. Üreticiye göre, ilk akıllı telefonlarda algılayıcıların görünmesi o kadar uzun sürmeyecek.

Samsung, dünya çapında akıllı telefon kameraları için en iyi sensör üreticileri arasında yer almasıyla ünlenmiştir. Bu nedenle, Huawei P30 Pro zaten güçlü bir rekabet yaratmış olsa da, Galaxy S10 kameralarını piyasadaki en iyi akıllı telefon kameralarından birkaçıdır.

64 MP Sensör

64 MP Sensör

Güney Kore teknoloji devi, dün akıllı telefonlar için iki yeni kamera sensörünü piyasaya sürdü. Bunlardan biri neredeyse inanılmaz 64 megapiksel çözünürlüğe sahip, bu kadar küçük bir sensörle, tek tek piksellerin sadece 0,8 mikrometre (µm) büyüklükte olduğu anlamına geliyor. İkinci sensörde çok etkileyici oda 48 MP çözünürlüğe sahip.

Bu çipler, yüksek çözünürlüğe ek olarak, ayrıca telefondaki diğer birkaç ilginç özelliğe de sahipler: Böylece, iki sensör hala karanlık ortamlarda iyi fotoğraflar çekebiliyor, çünkü cihazların Samsung Tetracell teknolojisi var. Burada, dört piksel ışık hassasiyeti önemli ölçüde artırılmış olur otomatik olarak koyu durumlarda biri için birlikte alınır. Buna göre, adı ISOCELL Parlak Lv1 karanlıkta ile yeni 64 MP sensör hala iyi 16 megapiksel fotoğraf çekmek gerekir. Ayrıca, otomatik odaklama çok daha hızlı çalışmalıdır. Etkileyici olan şey, Sony Xperia XZ3 gibi akıllı telefonların burada daha da fazlasını oluşturmasına rağmen, 480 FPS’ye kadar tam HD kalitesinde film çekebiliyor olmanız gerekmektedir.

Samsung, bu sensörlerin yılın ilk yarısında ilk akıllı telefonlarda bulunmasını bekliyor. Böylece bu sensörlerin pratikte ne kadar iyi olduklarını merak ederek bekleyeceğiz.