samsung ssd 850evo 120gb large 1

Samsung, 30 TB Kapasiteli Dünyanın En Büyük SSD’sini Tanıttı!

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, dünyanın en büyük kapasiteye sahip SSD’sini üretti. Samsung, böylelikle eski rekorunu da ikiye katlarken, bir önceki modele göre de hızını üçe katlamış oldu.

Samsung, nand bölümüne yaptığı yatırımların geri dönüşünü almaya başladı diyebiliriz. Yaklaşık 2 yıl önce 15 TB SSD‘yi tanıtan Samsung, yeni SSD‘si ile bir önceki SSD‘ye göre sınırları zorluyor.

Samsung Kendi Rekorunu Kırdı

Samsung, 2016‘da ürettiği 2,5 inç boyutunda olan PM1643 modeli 15 TB SSD‘sinin rekorunu da kırmış oldu.

2.5” formunda olan yeni SSD, 2 GB‘ın üzerinde okuma ve yazma hızına ulaşabiliyor. Her nand yongası 1 TB olan ve toplamda 30 TB kapasiteli PM1643 model numaralı SSD, kullanılabilecek en yüksek kapasiteye sahip saklama alanları arasında yer alacağa benziyor.

Samsung, saniyede 2.1 GB okuma ve 1.7 GB yazma hızına sahip yeni SSD‘nin IOPS değeri ise 400.000‘e kadar çıkabiliyor. 1 TB büyüklüğünde yongaların kullanılması ile yonga başına kapasite rekorunu da kırmış oldu.

Her biri 1GB olmak üzere 32 adet yongadan oluşan PM1643‘ün, ağırlıklı olarak kurumsal firmaların tercih edeceği düşünülürken, ürünün ne zaman, naıl bir fiyat ile satışa çıkacağı ise henüz bilinmiyor.

Samsung bellek satışları bölüm başkan yardımcısı Jaesoo Han yaptığı açıklamada şunu belirtti: “10TB ve üzerindeki SSD’lere olan talebin karşılanması konusunda agresif hareket etmeye devam edeceğiz, ancak müşterilerimizi fazla bekletmek istemiyoruz.”