Samsung Pazarlama Stratejisiyle 2017 Yilini Guzel Gecirdi

Samsung 3 Milyar Dolar Tazminat Ödeyebilir!

Son yıllarda gelişen teknoloji ile birlikte dev firmalar arasındaki rekabette aynı oranda ciddi bir artış gösterdi. Bu rekabet kavgası arasında firmalar zaman zaman bazı yasaları ihlal etmeden edemiyor. Konuyla ilgili son örnek patent ihlalinde bulunduğu iddia edilen Samsung tarafından geldi.

Parmak izi ile ilgili güvenlik yöntemleri teknolojilerinin patentlerini ihlal ettiği iddia edilen Samsung’a bir dava daha açıldı. ABD kökenli veri güvenliği firması olan PACid Technologies Samsung firmasına geçtiğimi hafta patent ihlali davası açmıştı. PACid firması, Samsung tarafından kullanılan yüz tanıma, parmak izi, iris taraması ve bunlarla ilgili teknolojik sistemlerle ilgili özelliklerin kendisine ait olduğu yönünde iddialarda bulundu. Eğer davada PACid haklı bulunursa Samsung’a yaklaşık 3 milyar dolarlık bir ceza verilebilir.

Samsung 3 Milyar Dolar Ödeyebilir!

Davaya göre Samsung S6 modelinden S8 modeline kadar olan tüm ürünlerinde PACid’ye ait teknolojileri kullandığı iddia ediliyor. Tüm bu cihazların satış miktarı göz önünde bulundurularak bir hesaplama yapılacak ve eğer Samsung haksız çıkarsa gelirinin 3 katı büyüklüğünde bir ödeme yapması istenecek. Eğer PACid bu davayı kazanırsa tazminat taleplerinin yaklaşık 3 milyar dolar olacağı tahmin ediliyor.