Instagram
Instagram

Sakıncalı İçerikler Instagram Tarafından Sansürlenecek

Yakın zamanda Instagram‘da bulunan içerikler yüzünden intihar olayları artmaya başladı. Instagram’da buzlanma olayı ile sansür getirerek bu olayı daha da azaltmaya çalışacak.

Sosyal ağ platformları güncel haberleri görmek, vakit geçirmek için çoğu insanın tercih ettiği alandır. Ancak sosyal ağ platformları her zaman tam tamına hizmet veremiyor. Her yaş grubunun dahil olmasıyla bakılan içerikler sakıncalı hale gelebiliyor. Bu durumun önüne geçmek için de engelleme yöntemi en doğrusu ama bazen bu durum da yetmiyor.

Instagram tarafından kendisine zarar verme izleri oluşturan ya da intihara teşebbüs bulunduran içerikleri uzak tutmak adına buzlanma yöntemi koyuyor. Ancak ekrana tıklayıp o içeriği görmek istediğiniz zaman açılıyor.

Instagram
Instagram

Bıraktığımız günlerde yaşanan acı olay sonrası gündemde yerini alan 14 yaşındaki İngiliz Molly Russel paylaşımları ardından hayatına son vermişti. Ailesi de bu durumun sebebini sosyal ağların olduğunu belirtti.

Instagram yetkilileri de pek çok ülkenin devlet sorumluları ile anlaşma sağladı. Gelişen bu olaylarda sosyal ağın sorumluluğunun daha da artması için devlet görevlilerinin fikirlerini de değerlendirmeye alıyor.