Virus WhatsApp

Sahte WhatsApp Uygulaması Tüm Verilerinizi Çalıyor!

Son günlerde oldukça gündemi meşgul eden kişisel verilerin güvenliği konusu üzerine bir de Android kullanıcılarını ilgilendiren bir haber gündeme geldi. Android Play store’unda yer almayan Sahte WhatsApp, sanki size yeni özellikler sunuyormuş gibi görünüp; telefonunuza virüs yerleştiriyor.

Yapılan güvenlik araştırmaları ile ortaya çıkan durum, WhatsApp Plus adını taşıyan bu uygulama sayesinde WhatsApp etkinliğini gizleyip, diğer kişilerin aktivitelerinin görülebileceği gibi aslı olmayan özellikler sunduğunu belirterek insanları uygulamayı indirmeye yönlendiriyor. Uygulamayı indirip, çalıştıran kullanıcılar ise Arapça bir web sitesine yönlendirilirken; Android/PUP.Riskware.Wtaspin.GB isimli virüs telefonunuza bulaşmış oluyor.

WhatsApp Sahte

Virüs Bulaşınca Ne Oluyor?

Virüs telefonunuza bulaştıktan sonra; rehber, galeri, mesajlar gibi tüm bilgilerinizi 3. kişilere gönderiyor. Dışarıdan APK olarak yüklenen uygulamadan korunmak için yapmanız gereken ise Google Play Protect kullanmanız ve bununla cihaza yüklü olan uygulamaları virüs taramasından geçirilmesini sağlamak.. Ancak en önemli güvenlik önlemlerinden biri ise güvenmediğiniz, Play Store dışından indirip kurmaya yönlendiren uygulamalardan kaçınmanızdır.