170907 ackerman russia fb tease thx1hh 1

Rusya, şirketlerin web etkinliğini mercek altına alacak

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bazı şirketlerden şüphelendiklerini söyleyerek ülkesinin bu şirketlerin web etkinliğini incelemesi gerektiğini belirtti. Şirketlerin hangileri olduğu açıklanmadı ancak gündemdeki haberler, bazı tahminler yürütülmesine yardımcı oluyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, gelecek sene düzenlenecek olan başkanlık seçiminden önce bazı şirketlerin web etkinliğinin mercek altına alınması gerektiğini vurguladı. ABD’nin son seçiminin ardından seçimlere müdahale etmek, seçim propagandası yapmak gibi suçlamaların hedefinde kalan Rusya, son olarak Facebook’un da olaya dahil olarak Rus propagandası yayan sayfaları paylaşmasıyla tam anlamıyla günah keçisi ilan edilmişti.

Bu suçlamalara karşılık olarak kendi seçimlerine müdahale edilmemesi gerektiğini söyleyen Putin, gerekli çalışmaların yapılacağı ve şirketlerin inceleneceğini söyledi. Rusya Devlet Başkanı herhangi bir şirket ismi paylaşmadı ancak başta Facebook olmak üzere birçok sosyal paylaşım sitesinin ve haber kaynağının takip edileceği tahmin ediliyor.

Putin

Rusya’ya yöneltilen suçlamalar kanıtlanamadı

ABD’nin seçim dönemi sonlandıktan sonra tüm parmaklar Rusları işaret ediyordu, ancak yapılan araştırmalar Rusya’nın veya hükümet bağlantılı hacker gruplarının seçimle ilgili olarak bir şey yapmadıklarını ortaya koymuştu. Delil olmamasına rağmen sol kesimin Rusya’yı ve Putin’i suçlaması, iki ülke arasında bir kez daha gerginlik yaşanmasına neden olmuştu. Bakalım aynı olaylar Rusya’daki seçimlerden sonra da tekrarlanacak mı.