Rusya seçimleri DDoS

Rusya, bazı ülkelerin DDoS saldırısıyla seçimlerine müdahale etmeye çalıştığını duyurdu

Rus yetkililer, başkanlık seçimleri gerçekleştirildiği sırada çeşitli ülkelerden DDoS saldırılarının yapıldığını duyurdu. Bu saldırıların seçime müdahale etmek amacıyla gerçekleştirildiği düşünülüyor.

Birçok ülkenin seçimlerini hack saldırıları, propaganda ve rüşvet gibi çeşitli yöntemlere başvurarak etkilemekle suçlanan Rusya, bugün başkanlık seçimi sırasında DDoS saldırısının gerçekleştirildiğini duyurdu. Rusya Merkezi Seçim Komisyonu’nun web sitesini hedef alan saldırılar, yetkililer tarafından paylaşılan bilgilere göre farklı IP adresleri üzerinden gerçekleştirildi. Yetkililer bu IP adreslerinden bazılarının konumunu belirlemeyi başardıklarını ve saldırının 15 farklı ülkeden gerçekleştirildiği bilgisine ulaştıklarını duyurdu.

Rusya seçimleri DDoS

Rusya, seçim hazırlıklarının sürdürüldüğü günlerde de bu gibi saldırıların yaşandığı bilgisini paylaşmıştı. Rostelecom’un başında bulunan isim, Mikhail Oseyevsky, saldırıların hafta başından itibaren düzenli olarak devam ettiğini ve seçimlerin başlamasıyla birlikte yoğunluğun da artış gösterdiğini dile getirdi.

Şimdilik DDoS saldırısının büyüklüğü konusunda herhangi bir bilgi paylaşılmadı ama seçimlerin tamamlanmasının ardından Rus medyasının bu olayı araştıracağına hiç şüphe yok.