Enceladus

Rusya ile ABD Arasındaki Uzay Yarışı Tekrar mı Başlıyor?

Milyarder Rus iş adamı Yuri Milner Satürn’ün donmuş uydusu Enceladus’u incelemek için bir ekip kuracak!

Son zamanlarda uzay uzmanlarının en çok yoğunlaştığı noktalardan bir tanesi olan Enceladus, sahip olduğu yapısı ile dünya dışı varlık barındırabilir. Bu evrende yalnız olup olmadığımızın en yakın cevabının bulunduğu uydu NASA’nın da merceğinde bulunuyor. Oldukça soğuk olan bu uydunun tüm yüzeyi tamamen buzlarla kaplı.

Tüm yüzeyi buzlarla kaplı olmasına rağmen dev okyanuslara sahip olduğu bilinen Enceladus’un merkezinde sıcak su bulunabilir. Su demek kuşkusuz hayat demektir. Bilim adamlarına güneş sisteminde bulunabilecek uzaylıların en doğru noktası burası olduğu görüşünde. Rus milyarder Milner elini çabuk tutarak uzaylıları NASA’dan önce bulmayı düşünüyor.

Rusya Uzaylıların Peşine Düştü! Hedef Enceladus!

Milner NASA’nın Enceladus’u incelemesinin onlarca yıl sürebileceğini öne sürerek Enceladus’u kaplayan buzların altında dünya dışı bir yaşam formu bulmak ümidiyle düşük maliyetli bir araştırma aracı yollamayı planlıyor.

Milner’ın bu hamlesi Soğuk Savaş döneminde ABD ile Sovyetler arasındaki uzay yarışını anımsattı. Milner’ın başarılı olup olmayacağını önümüzdeki dönemlerde göreceğiz.