Kripto para

Rus mühendisler nükleer tesisi kripto para madenciliği için kullanmış

Rus yetkililer, bir nükleer tesisteki bilgisayarları kullanarak kripto para madenciliği yapan birkaç Rus mühendisi göz altına aldıklarını duyurdu. Mühendislerin donanımları kullanarak tesisi tehlikeye atmış olabileceği düşünülüyor.

“Kripto para madenciliğinde ne kadar ileri gidebilir?“ sorunun cevabı Sarov’da bulunan All-Russian Research Institute of Experimental Physics mühendislerinde bulundu. Nükleer silah üretiminde kullanılan ve son derece tehlikeli deneylerin gerçekleştirildiği, titizlikle sürdürülen bir üretim aşamasına sahip olan tesiste görevli mühendislerin bilgisayarlarla kripto para madenciliği yaptığı ortaya çıktı. Tesisin güvenliği ve düzgün bir şekilde çalışabilmesi adına son derece güçlü bilgisayarlarla donatılmış sistemler, Rus yetkililerin paylaştığı bilgilere göre birkaç mühendis tarafından bir süredir kripto para madenciliğinde kullanılıyordu.

kripto para nükleer tesis
Tesisin müzesinde sergilenen bir Tsar Bombası.

Yapılan açıklamalarda, internet bağlantısı olmayan bir bilgisayarın internete bağlı olarak bulunmasının ardından olayın ortaya çıktığı paylaşıldı. Bu bilgisayarların güvenliğini ve donanımların düzgün bir şekilde çalışmasının son derece önemli olduğunun altını çizen yetkililer, kripto para madenciliği ve üretim amacının dışındaki diğer işlevlerin bilgisayarlara büyük oranda zarar verdiğini belirtti.