turkcell
turkcell

Rekabet Kurumu tarafından Turkcell 92 Milyon TL ceza yedi

Turkcell Rekabet Kurumu‘ndan 91,9 milyon TL değerinde cezaya çarptırıldı. Ülkemizin en köklü operatör şirketleri arasında yer alan operatör, kısa süre önce Rekabet Kurumu tarafından rekabet kurallarını ihlal ettiği için para cezasına çarptırıldı. Para cezası ise “91 milyon 942 343 lira 31 kuruş” değerinde para cezası aldı.

Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş’in aldığı bu ceza, Rekabet Kurumu’nun kendi internet sitesinde yapılmış bir duyuru ile kamuoyuna açıklandı. İletişim Hizmetleri AŞ’nin distribütörlerine ve bayileri için tekrardan satış fiyatının değerlendirildi. Bunla beraber münhasırlık uygulamaları kapsamında 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un ihlalini gerçekleştirip gerçekleştirmediği yönünde gelişen ek çalışmaların da bittiği belirtildi.

Turkcell zor günler geçirebilir!

Bu bakımdan Operatör’e 2010 mâli yılı yıllık gayri sâfi gelirlerinin %1,125 oranında baz alınarak para cezası verildi. Rekabet Kurumu‘nun vermiş olduğu kararlar Operatör İletişim Hizmetleri AŞ’yi rekor bazında bir ceza beklediği kesin gibi. Alınan karar “60 gün içerisinde Ankara İdare Mahkemelerinde yargı yolu açık olmak üzere” ibaresini yer alıyor. Bu bakımdan Operatörü çok ciddi bir mahkeme günü beklediğini kesin.

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?