rekabet kurumu

Rekabet Kurumu, Google’a 93 Milyon Ceza Verdi

Rekabet Kurumu, Google’ın piyasada ki hakimiyetini kötüye kullandığı gerekçesiyle 93 milyon TL ceza verdi.


Rekabet Kurumu’nun Google’ın, Google LLC, Google International LLC ve Google Reklamcılık ve Pazarlama Ltd. Şti. hakkında yürüttüğü soruşturma neticelendi. Google’ın piyasa hakimiyetini kötüyle kullandığı gerekçesi ile 93 milyon TL para cezasına çarptırıldı.

Google’ın mobil cihaz üreticileriyle yaptığı sözleşmelerin rekabete aykırı olduğuna kanaat getiren Rekabet Kurumu şirketin 60 gün içerisinde Ankara İdare Mahkemesi’nde itiraz edebileceğini belirterek. Kararı şu şekilde açıkladı:

Google LLC, Google International LLC ve Google Reklamcılık ve Pazarlama Ltd. Şti.’den oluşan ekonomik bütünlüğün mobil işletim sistemi ve mobil uygulama ve hizmetlerin sunumuna ilişkin davranışlarının ve anılan ekonomik bütünlük ile cihaz üreticileri arasında imzalanan sözleşmelerin 4054 sayılı Kanun’u ihlal edip etmediğinin tespitine yönelik olarak yürütülen soruşturma tamamlandı.

19.09.2018 tarihinde Rekabet Kurulunca dosyanın müzakeresi sonucunda; Google LLC, Google International LLC ve Google Reklamcılık ve Pazarlama Ltd. Şti.’den oluşan ekonomik bütünlüğün 4054 sayılı Kanun’un 6. maddesini ihlal ettiğine, dolayısıyla aynı Kanun’un 16. maddesi uyarınca adı geçen şirketlere idari para cezası verilmesine karar verildi.”