reddit combo 1

Reddit’in Kaynak Kodlarını Kapatma Kararı ile Erişim Kısıtlandı!

2008 yılından bu yana internet sitesinin kodlarını isteyenlere açık olarak sunan Reddit’in kaynak kodlarını da kullanıma kapattığını açıklaması şaşırttı.

Reddit‘in bu kararı almasında firmanın büyümesi ve de artık kodların kapatılması mecburi hale gelmiş olması düşünüldüğünden kodların kapattığı açıklaması yapıldı.

Web siteleri arasında favori platformlarından bir tanesi olan Reddit, 2008 senesinde aldığı karar ile kurgulanan platformun büyümesi amacı ile kaynak kodlarını açık ve kullanılabilir bir duruma getirmişti. Bu karar sayesinde internet sitesinin büyümesi sağlanırken; sürekliliği de sağlanmış oldu.

Bu kararı almasının sebepleri arasında, rekabet ortamının artık daha fazla olmasından kaynaklandığı düşünülüyor. Kodların kapatılması ile birlikte siteye olan erişimin de kısıtlanması söz konusu; daha önce sitenin tamamına erişebilir iken, şimdi ise belli bölümlere erişim sağlanabilecek.

Reddit Nedir?

Reddit, kullanıcılarına katkı sunan tartışma ve bu tartışmaların editörler tarafından kontrol altına alınması gibi kontrol mekanizmaları ile kullanıcılarına hizmet sunan bir internet sitesidir.

Kullanıcılar burada kendilerine özel olarak topluluklar oluşturabilmekte, bunları gönüllü olarak kendileri yönetebilmekte ve dışarıya açabilmektedirler. Tamamen gönüllü olarak hizmet veren ve redditör olarak adlandırılan denetleyicileri sayesinde de tartışmalar seviyeli bir şekilde yürümekte ve hakarete, aşağılamalara, “trollük” olarak adlandırılan konu baltalama faaliyetlerine mümkün olduğunca engel olunmakta.