Quick Charge 4.0

Qualcomm, Quick Charge 4.0 teknolojisine sahip tek telefonu açıkladı!

Qualcomm, geliştirdiği Quick Charge 4.0 teknolojisine sahip olan tek telefon hakkında bilgiler paylaştı. Yarı iletken üreticisi, gelecek senelerde bu teknolojiyi kullanacak bazı cihazlar hakkında da bilgi verdi.

Akıllı telefon kullanıcılarının birçoğunun şarj sorunundan şikayetçi olduğu biliniyor. Bu soruna çözüm sunmak isteyen akıllı telefon kullanıcıları batarya kapasitesini büyütmek yerine hızlı şarj teknolojisine odaklanmayı tercih ediyor. Tercihini hızlı şarj teknolojisinden yana yapan yarı iletken üreticisi Qualcomm, Quick Charge 4.0 ve 4.0+ teknolojisini geliştirdi ancak bugüne kadar bu teknolojiden tam anlamıyla yararlanan yalnızca bir telefon var: Razer Phone.

Quick Charge 4.0 Razer Phone

Oyunculara hitap eden donanımlar üreten Razer, dünyanın ilk 120Hz telefonu olarak ün kazanan oyuncu telefonu Razer Phone’u geçtiğimiz sene 1 Kasım tarihinde duyurmuştu. Aylardır satışta olan telefon, bugün bile Quick Charge 4.0/4.0+ teknolojisini tam olarak destekleyen tek telefon olma unvanını elinde bulunduruyor.

Quick Charge 4.0 LG G7

Qualcomm, aylar önce kullanıma sunulmuş olmasına rağmen bu teknolojinin henüz benimsenemediğini ancak birkaç ay içerisinde tanıtılacak bazı modellerin hızlı şarj teknolojisine sahip olacağını paylaştı. Bu modeller arasında LG G7‘nin de bulunduğu biliniyor.

Aylar önce satışa sunulan ZTE Nubia Z17’nin de Quick Charge 4.0 teknolojisine sahip olduğu biliniyor, fakat Qualcomm bir nedenden ötürü bu cihazı listelemesine dahil etmedi.