apple qualcomm shiftdelete 1

Qualcomm, Hakkında Açılan Dava için Açıklamada Bulundu

Apple ile arasında başlayan patent geriliminin sonrasında Amerika Federal Ticaret Komisyonu (FTC) olayın içinde olmuş ve sonrasında Qualcomm’a karşı bir dava açılmıştı.

qualcomm logo 271016

Teknoloji devleri gün geçtikçe birçok yeniliğe imza atıyorlar ancak diğer taraftan da büyük firmalar arasında rekabet sorunu ortaya çıkıyor. Bilhassa Apple’ın son zamanlarda bu anlamda büyük sorunlar yaşadığını söyleyebiliriz. Apple önce Huawei ile karşı karşıya geldi ve sonrasında Çin’de ciddi bir sayıda kullanıcı kaybı yaşadı. Tüm bu olaylar devam ederken düğer taraftan da Qualcomm ile aralarında oluşan patent tartışması yüzünden bazı ülkelerde İphone satışlarına yasak geldi.

Qualcomm ve Apple arasında oluşan bu gerilimin nedeni ise Qualcomm’a göre Apple‘ın patent ihlalinde bulunmasıydı. Fakat bu patent konusunun gündeme gelmesi Qualcomm için iyi bir durum halinde olmadı çünkü bu kez de FTC dikkatini Qualcomm’a yöneltti. Böylelikle şirketin ‘lisans yoksa çip de yok’ politikası dikkate alındı. FTC, bu uygulamanın haksız bir rekabet ortamı oluşturması sebebiyle şirkete dava açtı.

Qualcomm Kendini Nasıl Savundu?

Qualcomm İcra Kurulu Başkanı Steve Mollenkopf konuyla alakalı olarak savunmasını yaptı. Mollenkopf’a göre Qualcomm’un bu uygulaması yalnızca şirketin kendisi için değil tüm sektör için en doğru karar. Çünkü şirket patent ve lisanslamadan elde etmiş olduğu geliri yeni teknolojilere yatırım olarak kullanıyor. Bu durum sayesinde daha hızlı ve çeşitli gelişim gösteriyor.