Qualcomm akıllı telefonlar için ilk 5G antenlerini tanıttı

QTM052 antenleri ile ultra hızlı 5G gerçek olabilir.

Mobil cihazlar için 5G ağları elde etmek ve kullanabilmek için birçok parçaya ihtiyaç duyuluyor. Yani standartların üzerine çıkmak bir kere şart oluyor. Yeni modemlerin geliştirilmesine her geçen gün ihtiyaç artmakta. Ancak Qualcomm, yeni QTM052 mmWave anten modüllerinin duyurulmasındaki en büyük sorunlardan birinci ise temizlenmiş olması olabilir. Duyuru yapılırken mobil cihazlarda yüksek ağ hızlarına ulaşılabileceği söylenerek duyuruldu.

3

Ciddi anlamda büyük bir haber olarak geliyor. Çünkü 5G’nin hayatımızda yeri çok önemli. Qualcomm’un kendi yapmış olduğu test sonuçları bu yılın başlarında zaten görülmüştü. Bu hızlar mmWave ağdan geliyor.  Ama bunun işe yaraması için ilk olarak akıllı telefonunuzun mmWave donanımına ihtiyacı olacak. Tabii ki bu kolay değil şimdilik için. Spektrumun mmWave kısmı önemli ölçüde çok büyük hızlar sunuyor.

2 1

Ancak Qualcomm, QTM052 anteni tüm engellere sorun olarak geliyor. Küçük bir anten dizisi kabaca bir madeni para büyüklüğünde Qualcomm’un 5G’sini çalıştırıyor. QTM052 cihaz üreticilerine yardımcı olmak için küçük tasarlandı. Bu bakımdan telefonunuzu nasıl ne şekilde tutarsanız tutun bağlantı kesilmiyor.

Qualcomm, QTM052 antenleri ilk olarak 2019’daki yeni cihazlar ile gelmesi bekleniyor. Tabii ki 5G’yi desteklemek şartıyla.