qualcomm snapdragon 875 islemci 1

Qualcomm 875 Yeni İşlemci Özellikleri

Günümüzde üst segment sayılan pek çok cep telefonunda Qualcomm’un ünlü Snapdragon 865 işlemcisi kullanılmaya devam ediliyor. Teknoloji firmasının bir sonraki atılımı olan yepyeni işlemcisi Qualcomm Snapdragon 875 ise son derece güçlü özellikleri ile akıllı telefon işlemcileri piyasasında dalgalanmalar yaratmayı başarıyor.

Qualcomm 875 Yeni İşlemci Özellikleri

Qualcomm Snapdragon 875 işlemci ile ilgili alınan son bilgilere göre Snapdragon 875, Snapdragon X60 5G modemle uzaktan 5G bağlantısı imkanlarını kullanıcılarına sunuyor. Bu durumun Snapdragon X60’ın yonga setinin maliyetini bir hayli düşürmesi bekleniyor. Modemin yonga ile birleşik olarak piyasaya çıkıp çıkmayacağı ise henüz netlik kazanmasa da entegre şekilde gelme ihtimali oldukça yüksek görülüyor.

qualcomm snapdragon 875 islemci

Qualcomm 875 yeni işlemci özellikleri ile ilgili olarak bu işlemcinin Arm v8 Cortex teknolojisiyle harmanlanmış Kryo 685 işlemciyle gelmesinin planlandığı söylenebilir. Adreno 660 grafik işlemci ile piyasaya çıkacak olan yonga setinin saat hızı konusunda ise henüz kesin bir detay paylaşılmadı. Fakat yine de Adreno 650 grafik işlemcisinin QHD@144Hz ve 4K@60Hz gibi farklı değerler sunabildiği göz önüne alındığında iki alanda da yenilikler ve iyileştirmelerin yapılması mümkün gözüküyor.

Yüksek Çözünürlüklü Video ve Resimlerde En İyi Seçenek

Qualcomm 875 yeni işlemci özellikleri ile alakalı diğer detaylar arasında görsel işleme birimlerinden de söz edilebilir. Buna göre Spectra 580 resim işleme motoru ve Adreno 665 görsel işleme birimi ile gelecek olan yonga setinin oldukça yüksek çözünürlüklere sahip video ve resimleri rahatlıkla işleyebileceği öngörülüyor. Snapdragon 865 işlemcide Spectra 480 adlı resim işleme birimi mevcuttu ve yonga seti de bu işleme birimi sayesinde kameradan işlemciye gelen 2 gigapiksellik görüntüleri dahi kolaylıkla işleyebiliyordu. Qualcomm 875 yeni işlemci sisteminde ise yapılan geliştirmeler sayesinde daha yüksek kare hızına sahip olan ve daha yüksek çözünürlüklü videoları kaydetmek mümkün olacak gibi gözüküyor.

Son olarak ses konusuna gelindiğinde ise yonga setinde Qualcomm Aqstic Audio Technologies’in WCD9380 ve WCD9385 adlı düşük güç tüketimli ses sistemlerinin imzaları gözlemleniyor. Yonga setinin ayrıca yüksek hızda LPDDR5 SDRAM ve dört kanallı bir paket ile geleceği de Qualcomm 875 yeni işlemci ile ilgili heyecan verici haberler gelmeye devam ettikçe burada sizinle paylaşacağız