PTT Drone
PTT Drone

PTT, Bu Yıl İçerisinde Drone ile Kargo Dağıtımı Yapacak

PTT tarafından yapılan açıklamaya göre kargo teslim için drone dönemine geçiş yapılacağını belirtti. İlk olarak Ankara’da başlayan bu dağıtım yakın zamanda İzmir ve İstanbul’da da devam edecektir.

PTT Yönetim Kurulu Başkanı olan Kenan Bozgeyik tarafından söylenene göre her yıl gelişme gösterdiklerini ve 2019 yılı için de kargo taşımacılığa drone ile geçiş yapacaklarını söyledi.

Yönetim başkanı olan Bozgeyik ifadelerinde şu sözlere yer verdi; “Bunu yaparken de öncelikle mobil araçlarımızı sahaya çıkarttık. Mobil araçlarımızla bir tarafta ulaşamadığımız, erişemediğimiz noktalar varsa oralara gitmeyi hedefliyoruz.” İfadelerine yer verdi.

"<yoastmark

Özel vasıta ile istedikleri konuma gönderilen ve özel şifre sayesinde de kargolarını alabilecekleri bir sistem oluşturduklarını belirtti. Ankara pilot il olduğu için 100 tane drone yerleştirmesini yaptılar. Aynı zamanda bu projeyi İzmir ve İstanbul’a da taşıyacaklarını Genel Müdür Bozgeyik tarafından ifade edildi.

Bozgeyik tarafından devam eden konuşma ise; “2019’dan çok umutluyuz. Büyüme trendimiz son yıllarda her yıl rekor kırarak gerçekleşiyor. PTT’nin büyüme sürecinin bu yıl da başka bir rekorla sonuçlanacağına PTT ailesi olarak inancımız tamdır. İnşallah drone ile kargo taşımacılığını bu yıl başlatmış olacağız.” Sözlerin yer verdi.