playstation 4 console controller 1

PS4’ün satış rakamı açıklandı!

Oyunseverler tarafından beğeni ile takip edilen ve her yeni versiyonunu da heyecan ile beklenenn PS4 dünya’nın 123 ülkede satılmakta. Sony konsol satışlarını bir nevi tamamlayıcı ürün olarak görüp, konsol satışından ziyade, oyun satışından kar elde ettiği için oyun satacağı yeni bir müşteri kitlesini büyütmeye çalışıyor. 

Sony 2013 yılında satışa çıkan PlayStation 4, satış rakamlarıyla bir kilometre taşını daha geride bırakmayı başardı.

Son açıklanan rakamlara göre Sony, PlayStation 4’ün dünya genelinde 60 milyondan fazla sattığını belirtmişti. Konu ile ilgili son bilgi ise geçtiğimiz gün Media Create isimli analiz şirketinden geldi. Media Create tarafından hazırlanan raporda, PlayStation 4 satış rakamları ile ilgili bazı güncellemelere yer verildi.

Rapora göre, PlayStation 4 Sony’nin ana vatanı Japonya’da 5 milyon barajını aşmış bulunuyor. Bu satışların 4.68 milyonunu PS 4 oluştururken, geri kalan 0.32 milyonu ise PS4 Pro’ya ait.

PS4’ün bu nesilde rakibi Xbox One’a büyük bir fark attığını zaten biliyoruz. Zira artık Microsoft, konsolunun satış rakamlarını bile paylaşmıyor. Amerikalı şirketin daha tanıtım aşamasındayken yaptığı pazarlama hatları aradaki makasın daha da açılmasına neden oldu. Öte yandan Xbox One’a çıkan özel oyunların PC’de de boy göstermesi, oyuncuların PS4’e olan ilgisini daha da arttırdı.

Alıntı: Cnnturk