PS4 Pro sahipleri bir sonraki guncellemede 60FPS Twitch akisini elde ediyor

PS4 Pro sahipleri bir sonraki güncellemede 60FPS Twitch akışını elde ediyor

Sony, PlayStation 4 (PS4) oyun konsoluna sunması beklenen 5.0 firmware güncellemesi için yeni detaylar kısa süre önce belli oldu. 5.0 güncellemesiyle birlikte Twitch üzerinden anlık olarak 1080p/60 fps yayın yapılabilecek.

PS4’e gelmesi beklenen yeni 5.0 güncellemesiyle PS4 Pro modeli sahipleri Twitch üzerinden saniyede 60 kare 1080p yayın yapabilecekler. Bu bakımdan daha canlı bir yayın sunmak artık çok kolay olacak.

Gelmesi beklenen diğer yeniliklerin başında ise kullanıcıların cihazlara birden çok yetişkin hesabı ekleyebilecek olması oluyor. Ebeveyn kontrolleri hesaplar arası farklılık gösterebilir. İki çocuğunuz olduğunda yaşı büyük olan daha fazla erişim sağlayabilecek.

Bunların yanı sıra Hızlı Menü’den bildirimler anlık olarak kontrol edilebilir oluyor. Bu bakımdan bildirimleri görmek isteyen kullanıcılar PS4 içerisinde ana ekrana dönme zorunluluklarını ortadan kaldırıyor.

Elbette oyuncular kullanıcı engelleme özelliğinin dışında, rastgele bir arkadaşının hesabını takip edip etmeme isteklerine de karar verebilecekler.

Sony’nin böyle bir güncellemeyi ne zaman yayınlayacağı şuan için net değil. Ancak firmanın yeni yazılımla beraber PS mobil uygulamasında tasarım değişikliği olacağı da iddia ediliyor.