prisma 1 1

Popüler fotoğraf düzenleme uygulaması Prisma’nın kullanıcı sayısı 50 milyonu aştı

Kullanıma sunulduğu ilk tarihlerde hızlı bir şekilde popülerlik kazanan Prisma, Google Play Store’da 50 milyondan daha fazla indirildi. Uygulamanın kendine has fotoğraf düzenleme seçenekleri, Instagram’da milyonlarca kişi tarafından kullanılıyor.

2016 senesinin Temmuz ayında kullanıma sunulan Prisma, o dönemler son derece popüler olan fotoğraf düzenleme uygulamaları arasından farklı filtreleriyle ön plana çıkıyordu. Uygulama, kullanıma sunulduğu an milyonlarca kişi tarafından indirilmiş ve tam anlamıyla Instagram’ı ele geçirmişti. Bugün Prizma’nın Android uygulaması Google Play Store’da 50 milyon indirilme sayısını geride bıraktı.

Uygulamanın yalnızca bir buçuk sene içerisinde 50 milyon indirilme sayısına ulaşması (sadece Google Play Store’da) oldukça büyük bir başarı. Çünkü Prisma’yı geliştiren ekip, Google Play’deki benzer uygulamaların ekiplerine kıyasla çok daha az tecrübeye sahip ve sayı bakımından oldukça küçük.

Prisma

Prisma’nın özel algoritması çok sevildi

Benzer uygulamalardan farklı, son derece başarılı bir algoritmaya sahip olan mobil uygulama, yüklenen fotoğrafları sanat eserlerine benzetmesinden ötürü oldukça seviliyor. Uygulamanın bu özelliğinin temelinde ise Prisma’ya özel olarak geliştirilen algoritma yer alıyor.