Prey 1

Prey Oyununun Xbox One Dosya Boyutu Ortaya Çıktı

Efsane oyunlardan biri olarak nitelendirilen Prey, uzun bir aranın ardından yeniden piyasaya sürülüyor. Her yeni gün yeni bir detayı ortaya çıkan oyunun şimdi ise Xbox One detayı belli oldu.

En eski oyunlardan biri olan Prey, ilk versiyonunu 1995 yılında duyurmuştu. Geliştirilmeye o dönemden bu yana devam edilen oyunun bugüne gelene kadar gerek yapısının gerekse de teknik ekipmanlarının bir hayli değiştiğini gördük. Defalarca farklı oyun stüdyoları tarafından ele alınan yapımın efsane haline gelmesini sağlayan ise 2K Games oldu. 2006 yılında 2K Games’in kendi geliştirdiği seriyi yayınlamasıyla beraber Prey efsaneler arasındaki yerini almıştı. Dönemine göre hem grafik yapısı hem de oynanış dinamikleri oldukça sevilen oyunun çıkan bu serisi son seri olarak adlandırılmıştı.

Prey Oyunu Geri Dönüyor

Aradan 10 senenin üzerinde bir süre geçmesinden sonra sevilen oyunun bir kez daha ele alınacağı açıklandı. Yine yapımcısı değişmiş olsa da eski seriye benzer bir yapı ile yenilenmiş yüzünde gelecek olan Prey’in Arkane Studios tarafından yayınlanacağı belirtildi. Haberin verilmesinin hemen ardından yenilenmiş Prey oyununun nasıl bir ilgi göreceği ya da ne kadar beğeni toplayacağı merak konusu oldu. Şimdiden forumlarda bile bahse geçmeye başlayan oyunun tam anlamıyla nasıl bir sistem barındıracağı konusunda ise yavaş yavaş detaylar ortaya çıkıyor.

Prey

Prey Önümüzdeki Ay Satışta

Bu bağlamda öncelikle Prey oyununun önümüzdeki ay satışa çıkacağının bildirildiğini belirtelim. Önümüzdeki ay satışa çıkması beklenen oyunun hikaye ve oynanış dinamiklerini ortaya koyan demosu ise Nisan sonu yayınlanacak. Şimdiden ilgi odağı haline gelen serinin hakkında paylaşılan tek detaylarda bunlar değil. Bunların dışında yapımın Xbox ayağında nasıl bir sistem kullanacağına ilişkin de belli başlı detaylar gün yüzüne çıkıyor.

PC versiyonu bir yana dursun oyunun Xbox One versiyonunun da özel birçok değişikliği olacağı konuşuluyor. Xbox platformunda da sevilen serilerden biri olması beklenen oyunun Xbox One üzerinde kaplayacağı alan ise 36,51 GB olarak açıklandı. Şimdiden dosya boyutu bile tartışmalara konu olacak olan serinin bu platformda ne kadar fiyatla satılacağı ise belli değil.

Prey Steam Ön Siparişi Açıldı

Bu noktada yapımın Steam platformunda ön siparişlerinin de açıldığını belirtelim. Şu an için PC versiyonlarında açılan ön siparişlerle beraber oyunun satış fiyatının ise 219 TL olduğu açıklanmış durumda. Sadece ön sipariş fiyatı olarak bile 219 TL gibi bir rakamın konuşulması serinin pahalı yapımlardan biri olacağını gösteriyor.

Prey serisinin satışa çıktıktan sonra ne kadar fiyatla alıcı bulacağı ya da indirimlerinin, kampanyalarının ne kadar olacağı ise şimdilik gizemini korumakta. Prey isminin bile satışa etki edeceği düşünülürken ­yapımın çıkış yapmadan önce yayınlanacak demo versiyonu ile tüm detaylarının belli olması bekleniyor.